Glas Javnosti

LIVERPUL UBEDLJIV PROTIV ARSENALA: Žota debitovao kako valja i 'zabetonirao' pobedu!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Liverpula savladali su Arsenal u derbiju trećeg kola Premijer lige. Ubedljiva pobeda završila se rezultatom 3:1 za domaćine.

Šampion Engleske je do trećeg trijumfa u sezoni stigao posle preokreta, pošto su Tobdžije prve povele golom Aleksandra Lakazeta u 25. minutu.

Iskoristio je francuski napadač veliku grešku Endija Robertsona, koji mu je praktično asistirao, i uz malo sreće savladao Alisona.

Vođstvo gostiju trajalo je nešto manje od tri minuta. Mohamed Salah je probio pored Kirena Tirnija po desnoj strani i šutirao, njegov udarac odbio je Bernd Leno pravo na nogu Sadija Manea, kojem nije bilo teško da loptu vrati u praznu mrežu.

Već u 34. viđen je preokret, a strelac je bio Robertson. Aleksander-Arnold je poslao loptu sa desne strane preko celokupne odbrane Arsenala, do nje je došao levi bek Redsa i pogodio za iskupljenje za pomenutu grešku.

Nastavila je ekipa Jirgena Klopa da kontroliše dešavanja na terenu i u nastavku.

Imala je nekoliko prilika da reši pitanje pobednika znatno ranije, ali se na treći pogodak čekalo do finiša. Njega je postigao Diogo Žota.

Novi igrač Liverpula u igru je ušao u 80. minutu i svega osam minuta na debiju bilo mu je dovoljno da zatrese mrežu i postavi konačan rezultat.

Crveni imaju devet bodova i drugi su na tabeli. Arsenal uz šest ostaje na petoj poziciji.

Klopov tim u sledećoj rundi gostuje Aston Vili, dok sastav Mikela Artete čeka Šefild Junajted.

(Glas javnosti/ Sport klub)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR