Glas Javnosti

LIVERPUL SMENJUJE JIRGENA KLOPA: Uprava odlučuje o sudbini miljenika navijača!

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Čelnici Liverpula održali su sastanak, a glavna tema bila je budućnost Jirgena Klopa na stadionu "Enfild", bruje od jutros gotov svi engleski mediji.

Posle poraza od Reala u Ligi šampiona (2:5) na domaćem terenu, upaljen je alarm u Liverpulu. Posebno što Crveni igraju očajno ove sezone. Ispali su iz oba kup takmičenja u Engleskoj, dok u Premijer ligi nemaju šanse da se bore za titulu. Trenutno se Liverpul nalazi na osmom mestu u prvenstvu, sa 19 bodova manje od lidera Arsenala.

Jirgen Klop označen je kao glavni krivac za ovu situaciju, a jedan od izvora iz kluba je otkrio da deo uprave Liverpula smatra da treba smeniti Nemca kako bi se u ekipu unela nova energija. Engleski mediji spekulišu i pitaju se, hoće li Klop biti smenjen, ili će sam podneti ostavku.



Kao mogući naslednik pominje se Klopov zemljak Julijan Nagelsman, strateg Bajerna iz Minhena, koji ostvaruje promenjive rezultate sa Bavarcima. Klop je došao u Liverpul 2015. godine kada je nasledio Brendana Rodžersa.

Doneo je Nemac Jirgen Klop (55) Crvenima prvu titulu u Premijer ligi posle 30 godina, te po jednu Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Komjuniti šild, Liga kup i FA kup.

Valja istaći da Jirgen Klop ima kultni status kod navijača Liverpula i da su oni, bez obzira na loše rezultate, uz svog trenera. Nijedan zvižduk, a kamoli pogrdnu reč Jirgen Klop za ovih osam godina nije dobio na Enfildu. Hoće li mu Skauzeri i čuveni Liverpulov kop sačuvati leđa, pokazaće naredni dani.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR