Glas Javnosti

Liverpul gadno oštećen sudijskom odlukom, a dobili su krajnje neverovatno objašnjenje

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Liverpul je u dramatičnoj utakmici u subotu poražen od Totenhema sa 2:1, a derbi susret u Londonu obeležila je greška arbitara koji su poništili regularan pogodag gostujućem timu.

Ekipa Jirgena Klopa bila je bilzu osvajanja velikog boda na novom "Vajt Hart Lejnu", iako je od 26. minuta igrala sa jednim, a od 69. i sa dvojiocom igrača manje. Ipak, autogol Džoela Matipa u šestom minutu nadoknade doneo je tri boda Totenhemu, a nakon utakmice podiglo se mnogo bure zbog poništenog gola gostujućeg tima sredinom prvog poluvremena.

Luis Dijas je pri rezultatu 0:0, u momentima kada je Liverpul na terenu već imao igrača manje, pogodio mrežu domaćeg tima ali je sudija smatrao da je Kolumbijac prilikom proigravanja Mohameda Salaha bio u malom ofsajdu.


Ta odluka je potvrđena i nakon  kratke VAR provere, a zanimljivo da pri ovakvo sumnjivoj situaciji u VAR sobi nisu uzeli za neophodno povlačenje linija, kako bi se što preciznije utvrdilo eventualno postojanje nedozvoljene pozicije.

Već na prvi pogled bilo je jasno da je ofsajd u najmanju ruku upitan, a zatim su brojne TV kuće podigle buru objavljivanjem fotografija sa povučenim linijama, koje su dokazale da nedozvoljene pozicije definitivno nije bilo.

Sudijska organizacija priznala grešku, stiglo i objašnjenje kako je do nje došlo

To su kasnije potvrdili i iz sudijske organizacije, koja je putem saopštenja priznala grešku i uputila izvinjenje Liverpulu.

- Sudijska organizacija svesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici Totenhama i Liverpula. Gol Luisa Diaza poništen je signalizacijom ofsajda sudije na utakmici što je bila očigledna greška i gol je trebao biti priznat. No, VAR nije intervenisao. PGMOL će analizirati kako je došlo do takve greške te će kontaktirati Liverpul i priznati grešku- stoji u službenom saopštenju.

Nekoliko sati nakon što je ovo saopšrenje izdato, stiglo je i objašnjenje kako je uopšte došlo do ovakve ogromne greške, koja je direktno uticala na ishod derbija 7. kola Premijer lige.


Prema tvrdnjama sudijske organizacije, VAR arbitar Deren Ingland je mislio kako je gol isprva priznat. Nakon kratke provere uvjrio se da ofsajda nema, te je samo javio glavnom sudiji Simonu Huperu da je "provera gotova" i da nema nigeč sporton.

Tako je Liverpul zbog nestvarne greške ostao oštećen, a ko zna u kom smeru bi utakmica otišla da je taj tol u 34. minutu priznat. Svega dva minuta kasnije, Hung Min Son je Totenhemu doneo prednost, da bi Kodi Gakpo u nadoknadi prvog poluvremena poravnao.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR