Glas Javnosti

LISTA NAJBOLJIH MLADIH FZUDBALERA: Par iznenađenja, a tu je i naš reprezentativac

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski reprezentativac i napadač Juventusa, Dušan Vlahović, našao se na prestižnoj listi uglednog španskog sportskog lista Marka, koja je sastavila listu od 25 najboljih mladih fudbalera sveta.

Marka je kao kriterijum stavila da je igrač u sezoni 2021/22 imao 21 godinu, a naš reprezentativac se našao na visokom četvrtom mestu.

- Kandidat iz "senke" da deli sto sa Halandom i Embapeom u borbi da bude devetka budućnosti. Bila je ovo sezona promena za nekadašnjeg igrača Partizana. Počelo je kao "bum" sa Fiorentinom, njegovih 17 golova na 21 meču Serije A navelo je Juventus da "baci kuću kroz prozor" na zimskom tržištu. Isplatila je Stara torinska dama 81,6 miliona za Vlahovića da popuni prazninu koju je ostavio Kristijano Ronaldo.

 

- Njegovi brojevi u Torinu u drugom delu sezone bili su skromniji. Devet golova na 21 utakmica. Ipak, pokazao je da je "pravi". Trebalo mu je samo 32 sekunde da postigne gol na debiju u Ligi šampiona protiv Viljareala - navodi se u opisu Vlahovića.

Ispred Vlahovića su se našla samo tri paklena igrača - Vinisijus Žunior (1), Erling Haland (2) i Pedri (3), dok je iza sebe ostavio mnoge spektakularne igrače, koji su već zvezde u svetskom fudbalu kao što su Fil Foden (5), Džud Belingem (6), Gavi (7), Orelijen Čuameni (8), Antoni (9), Sandro Tonali (10), Bukajo Saka (11), Džamal Musijal (12), Florijan Virc (13), Rodrigo (14), Ansu Fati (15)...

Od Vlahovića u Juventusu posebno očekuju da eksplodira u narednoj sezoni, nakon što je prošao šest meseci privikavanja na novi klub, a velika očekivanja od njega imaju i navijači u Srbiji za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR