Glas Javnosti

LIGA EVROPE: Roma protiv Junajteda igra za čast, Arsenal mora da potopi Žutu podmornicu za spas sezone

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Večeras su na programu revanš mečevi polufinala Lige Evrope. Mančester junajted je na Old Trafordu u prvoj utakmici deklasirao ekipu Rome sa 6:2, dok je Viljareal savladao minimalnom razlikom Arsenal (2:1) i sada predstoji velika borba na Emirejtsu.

Junajted je nakon prve utakmice odradio gotovo čitav posao. Iza Rome je dosta loša sezona u Seriji A, pošto se nalazi tek na sedmom mestu. Plasman u polufinale drugog po značaju evropskog takmičenja značio je popravljanje kompletnog utiska, ali je prvi meč na Old Trafordu bio za zaborav i donekle je bacio senku na sve do sada postignuto u tom takmičenju. 

Rimljani se sigurno neće predati i učiniće sve da prirede čudo. Pred fudbalerima Rome je i da se dokažu novom treneru Murinju koji planira da rekonstriuše tim. Vučica ima pobednički karakter. Podsećanja radi pre nekoliko sezona uspela je da sustigne 4:1 koji je imala Barselona iz prvog meča i na Olimpiku slavila sa 3:0 i tako prošla do polufinala Lige šampiona.

Ipak, Junajted je u prvom susretu pokazao klasu i sada drži praktično sve konce u rukama. 


Prvi meć između Viljareala i Arsenala na El Madrigalu završen je rezultatom 2:1 u korist španskog kluba. Arsenal posle loše sezone u Premijer ligi ima pred sobom imperativ da osvoji Ligu Evrope kako bi se vratio u društvo elitnih evropskih klubova. 

Tobdžije nisu u dobroj formi. Na poslednjih pet premijerligaških okršaja ostvarile su dva tirjumfa, isto toliko poraza i jedan remi. Ipak, Arsenal u Ligi Evrope deluje znatno bolje, motivisanije i svežije, praktično kao da igra drugi tim. Ekipa Viljareala generalno igra dobar i dinamičan fudbal što potvrđuje plasman među četiri najbolja tima. Žuta podmornica je trenutno na šestom mestu La Lige koje garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. 


Sve u svemu predstoji nam vrlo interesantan i verovatno do poslednjeg zvižduka potpuno neizvestan okršaj.

Oba meča na programu su večeras od 21 čas.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR