Glas Javnosti

LIGA ŠAMPIONA: Pobeda Liverpula, PSŽ kiksnuo u Brižu, Mančester Siti se raspucao

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U prvoj rundi najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja, Liverpul, Mančester siti, Real i Ajaks zabeležili su pobede dok su dva meča okončana nerešeno.

U Belgiji, prvi put su u timu Parižana od početka zajedno istrčali na teren Lionel Mesi, Nejmar i Kilijan Mpabe.

Briž je uspeo da iznenadi Pari Sen Žermen i odigra nerešeno 1:1.

Od susreta Real Madrida i Intera očekivalo se više ali viđena je slaba utakmica u kojoj je u finišu susreta trijumfovao klub iz Madrida  sa 1:0, dok su Atletiko Madrid i Porto odigrali bez golova na "Vanda Metropolitanu".

Najlepša utakmica i praznik fudbala odigran je na Enfildu između Liverpula i Milana - 3:2.

Do pogotka su „Redsi" stigli preko Aleksandra Arnolda na samom početku susreta, a onda je Salah promašio svoj tek drugi penal za Liverpul (19 je izveo, a prethodni promašaj dogodio se protiv Hadersfilda 2017. godine).

Međutim, u svom prvom meču u Ligi šampiona posle 2.745 dana (igrali protiv Atletiko Madrida u martu 2014. godine), fudbaleri Milana su u 110 sekundi postigli dva gola. Prvo je precizan bio Rebić, odmah potom i Brahim Dijaz.

No, u nastavku, tačnije na samom početku drugog dela, Mohamed Salah je postigao gol, inače svoj 14. u Ligi šampiona na Enfildu, po čemu se izjednačio na vrhu ovakve liste strelaca sa Stivenom Džerardom.

Igrao se 69. minut kada je Džordan Henderson vratio prednost engleskom sastavu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR