Glas Javnosti

LIGA KONFERENCIJA: Partizan na ivici da izgubi status nosioca u plej-ofu i da se sudari sa velikanima evropskog fudbala!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Partizan će naredne godine učestvovati u premijernoj sezoni Lige konferencija.

Srbiju će predstavljati Partizan, Čukarički i Vojvodina.

Crno-beli su trebali da imaju zagarantovan status nosioca u svim rundama kvalifikacija i mesto u drugom šeširu, ali sada postoji opasnost da će na poslednjem stepeniku pred ulazak u grupni deo nagaziti na potencijalnu "minu", pošto je došlo do pomeranja i sada su poslednji na listi nosioca, odnosno nalaze se u trećem šeširu ako se domognu grupne faze. 

Čukarički i Vojvodina će od od trećeg kola biti među nenosiocima i biće im potrebno mnogo sreće i znoja da se domognu Evrope.


Teško je dati konačnu prognozu dok se ne završe ostala prvenstva i ne dobije jasna projekcija prema koeficijentima. Prvi ispod Partizana je trenutno danski Brondbi, koji će prema situaciji na tabeli tamošnjeg šampionata startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali mu se prema nacionalnim koeficijentima predviđa se da će na kraju završiti u Konferencijskoj ligi i to kao prvi nepovlašćeni tim u četvrtoj rundi, dok bi trećeplasirani Kopenhagen bio povlašćen zbog dobrih rezultata iz prethodnih sezona.

Partizan gleda u leđa BATE Borisovu, Moldeu i Rozenborgu kojima su sezone već gotove, a iza crno-belih su Rijeka, Apolon, MOL Fehervar, Maribor Dandalk i Volfzberger koji su potencijalni protivnici crno-belih u poslednjem kolu.


Ukoliko rasplet u ostalim evropskim ligama ne bude išao u prilog Partizanu među ekipama u poslednjem kvalifikacionom kolu nalaze velika imena poput Rome, Viljareala, Bazela, Totenhema, Olimpika iz Marselja, Borusije Menhengladbah i Fejnorda. 

(Glas javnosti)  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR