Glas Javnosti

LIGA EVROPE: Đavoli "pojeli" Vučicu, Žuta podmornica potopila Arsenal (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Juče su odigrani prvi mečevi polufinalnih susreta Lige Evrope. Mančester junajted je nakon preokreta na Old Trafordu bio ubedljiv protiv Rome (6:2), dok su fudbaleri Viljareala na El Madrigalu slavili pobedu nad Arsenalom (2:1).

Junajted se nalazi na korak su od plasmana u finale Lige Evrope, pošto su fudbaleri Rome najpre preokrenuli rezultat, a potom doživeli totalni debakl na Old Trafordu. 


Bruno Fernandeš je doveo Mančester do prednosti u 9. minutu, ali je Roma golovima Lorenca Pelegrinija (15') iz penala u Edina Džeka (33') došla do vođstva. U drugom poluvremenu viđen je drugačiji Junajted. Saveti koje je u svlačionici podelio menadžer Ole Gunar Solskjer očigledno su urodili plodom, pa je u nastavku zaigrao preporođeni Junajted. Urugvajski napadač Edison Kavani je najpre dva puta zatresao mrežu Antonija Mirantea u 48. i 64. minutu, dok je na 4:2 povisio je Fernandeš sedam minuta kasnije. Peti gol Crvenih đavola delo je francuskog veziste Pola Pogbe u 75. minutu. Konačnih 6:2 postavio je Mejson Grinvud u 86. minutu.

Ekipa Viljareala je na svom El Madrigalu bila bolji od engleskog predstavnika Arsenala rezultatom 2:1 (2:0).

Mrežu Arsenala načeo je Manu Trigueroš u 5. minutu kada je precizno sa desetak metara pogodio levi ugao. Igrao se 29. minut kada je iskusni Raul Albiol posle centaršuta iz kornera dočekao loptu na drugoj stativi i pogodio neometan. Jedini gol za Tobdžije delo je Nikolasa Pepea u 73. minuta iz jedanaesterca.

Revanš okršaji polufinala na programu su 6. maja od 21 čas.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR