Glas Javnosti

LIGA EVROPE: Matić lovi Vučicu, Tobdžije gađaju Žutu podmornicu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Večeras su na programu polufinalni mečevi Lige Evrope. Na Old Trafordu Junajted dočekuje Romu, dok na Pirinejima igraju Viljareal i Arsenal.

Navijači Viljareala mogu da budu zadovoljni ostvarenim ove sezone. Izabranici Unaija Emerija došli su do velike prilike da se bore za finale Liga Evrope eliminisavši zagrebački Dinamo u prethodnom kolu. Viljareal se u domaćem prvenstvu nalazi na sedmom mestu na tabeli koje garantuje plasman u Ligu Konferencija, ali će se zasigurno do kraja boriti sa Betisom koji ima bod više i drži šestu poziciju koja vodi u drugo po kvalitetu evropsko takmčienje. Arsenal  je potpuno podbacio u Premijer ligi i nalazi se na desetom mestu, stoga su Tobdžije sve karte bacile na osvajanje Ligu Evrope koje donosi mesto u Ligi šampiona naredne sezone. U prošlom kolu Arsenal je deklasirao prašku Slaviju sa 4:0. 

Teško je prognozirati s obzirom da su oba tima približnog kvaliteta i prikazuju različita lica na domaćem i evropskom frontu. 


Mančester junajted se vraća na staze uspeha. Đavoli se nalaze na drugom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji će u slučaju pobede u sledećem kolu i definitivno doći do titule šampiona. Junajted igra odlično u Ligi Evrope i na putu do polufinala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja najpre je eliminisao Milan, a zatim Granadu sa ukupnih 4:0. Fudbaleri Rome dobro su započeli prvi deo šampionata koji su završili na četvrtom mestu na tabeli, što je ujedno i bio primarni cilj, pošto je to mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona gde Rimljani nisu prisutni pune tri godine. Kasnije su izabranici Paula Fonseke pružali sve slabije partije u Seriji A, pa se u ovom trenutku Vučica nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, pa je sigurno da su Rimljani izgubili praktično sve šanse da kroz Seriju A dođu do plasmana u elitno takmičenje. Nakon pobede protiv Ajaksa u Amsterdamu (1:2), Rimljani su na Olimpiku remizirali sa Kopljanicima i tako došli u priliku da generalno bledu sezonu pretvore u uspešnu.

Nema sumnje da Junajted slovi za velikog favorita, ali Roma sigurno nije zaboravila onaj poraz u četvrfinalu Lige šampiona iz daleke 2007. godine od 7:1 i učiniće sve da serviraju hladnu osvetu. 


Očekuju nas zanimljivi dueli budući da sve ekipe izuzev Crvenih đavola preko Lige Evrope traže povratak u elitno društvo fudbalskih klubova. 

Obe utakmice na programu su večeras od 21 čas.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR