Glas Javnosti

LIGA EVROPE: Tadić se iskupljuje za penal, Junajted jednom nogom u polufinalu, Dinamo i Slavija igraju za nastavak sna

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Večeras su na programu svi četvrfinalni mečevi Lige Evrope.

Pred nama je uzbudljivo fudbalsko veče koje će odrediti rasplet u završnici drugog po značaju evropskog fudbalskog takmičenja.

SLAVIJA PRAG - ARSENAL

Slavija iz Praga napravila je iznenađenje u Londonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope i stigla do nerešenog rezultata (1:1) protiv Arsenala koji češkom timu daje veliku nadu uoči duela u Pragu. Tobdžije igraju po sistemu toplo-hladno i ponovo su daleko od plasmana u Ligu šampiona preko Premijer lige. Međutim, veliko je pitanje da li mogu do elitnog takmičenja i preko Lige Evrope, jer se Slavija pokazala kao vrlo dobar tim koji je prošle godine nije slučajno bio učesnik Lige šampiona. Veliki hendikep za domaćina je to što će igrati bez šestorice povređenih igrača u revanšu, ali su trijumfom za vikend u gradskom derbiju protiv Sparte (2:0) pokazali kvalitet. Arsenal će biti bez Davida Luiza, a pod zankom pitanja je učešće Pjer-Emerika Obamejanga.


VILJAREAL - DINAMO ZAGREB

Viljareal je u Zagrebu stekao ogromnu prednost uoči revanša. Dinamo se pokazao kao bauk za Totenhem, ali je prvak Hrvatske pod pritiskom popustio u duelu protiv Žute podmornice. Ipak, nije sve izgubljeno za Modre koji se sigurno neće predati u Španiji. Dinamo će biti bez povređenih Gavranovića i Moharamaija, a pod znakom pitanja su Petković i Ademi. Viljareal je posle trimjumfa u Zagrebu poražen na svom terenu od Osasune sa 2:1, a upravo to je rezultat koji bi goste večeras odveo u polufinale Lige Evrope. Na Maksimiru sigurno veruju da da Osasuna nije bolja ekipa, stoga imaju razloga za dozu optimizma.


GRANADA - MANČESTER JUNAJTED

Čini se da je sve gotovo u duelu Mančester junajteda i Granade, ali Španci nemaju šta da izgube i to može biti faktor iks. Junajted je slavio u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope u gostima rezultatom 2:0 i sa lepim kapitalom dočekuje revanš na Old Trafordu. Granada je već ostvarila istorijski uspeh samim plasmanom u ovu fazu takmičenja i sigurno je da će rasterećeni ući u drugi okršaj sa Crvenim đavolima. Možda im to daje i nešto veće šanse nego što su očekivane za ekipu koja je poražena na domaćem terenu u prvoj utakmici. Podsetimo, meč u Španiji je obeležio i nag navijač koji je u jednom trenutku uleteo na teren i usmerio svu pažnju na sebe. Nadamo se da takvih incidenata neće biti ponovo.


ROMA - AJAKS

Fudbaleri Ajaksa imaju pred sobom gotovo nemoguću misiju osvajanja Rima. Roma je iz Amsterdama donela velikih 2:1 sa sobom u prestonicu Italije. Revanš neće biti lak za Dušana Tadića i društvo, tako da moraju da postignu najmanje dva gola na Olimpiku i mnogi su ih već otpisali. Ajaksom je mnogo puta dokazao da je najopasniji kad je otpisan, a videćemo da li će i ovoga puta uspeti da priredi čudo. Podsetimo, rezultat je mogao da bude sasvim drugačiji da kapiten Dušan Tadić pri rezultatu 1:0 za Ajaks nije promašio penal, a zatim je Roma to znalački kaznila i napravila totalni preokret.

Sve utakmice počinju večeras u 21 čas. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR