Glas Javnosti

LIGA EVROPE: Borjan u 94. minutu Zvezdi doneo pobedu nad Gentom, na Marakani se oseća miris proleća!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Gent sa 2:1 i tako došli do druge pobede u ovogodišnejm izdanju Lige Evrope.

Več u četvrtom minutu Zvezda je ozbiljno pripretila. Nakon akcije Genta lopta je stigla do Kange, koji je sjajno promenio stranu i pronašao Kataija, a levo krilo Zvezde je protutnjalo pored rivala, ali su stigli defanzivci Genta da izblokiraju njegov šut, pa je lopta završila u korneru iz kog je Kanga uputio udarac direktno u gol, ali je bio za malo neprecizan.

Opasno je bilo pred golom Borjana u osmom minutu kada je Bukari proturio loptu kroz noge Milunoviću, proleteo pored njega i izašao sam ispred Borjana, ali je umesto šuta odlučio da pokuša da asistira, što je Degenek osujetio klizećim startom, a Sanogo ispucao loptu. U devetom minutu Jeremčuk je pokušao nakon povratne lopte Bukarija, ali je Borjan bio postavljen odlično i lako uhvatio loptu.

U 11. minutu fauliran je Falćineli na oko 25 metara od gola Genta, a udarac Bena otišao je iznad gola. 

Crveno-beli su poveli u 12. minutu kada je odličnu loptu Kanga prosledio ka Gobeljiću, on je vratio u srce kaznenog prostora, Ben nije uspeo da je zahvati ali jeste na nju natrčao Kanga i gotovo pocepao mrežu rivala za 1:0.

Foto: Tanjug/AP

Nije bilo uzbuđenja sve do 21. minuta, kada je Kanga ispratio Gajićev znak, uposlio desnog beka koji je šutirao, ali nije uspeo da provuče loptu ispod golmana Genta.

Nastavila je Zvezda da preti, u 24. minutu Ivanić je prvo uputio prelep pas u prostor, a zatim u nastavku akcije nakon propuštene lopte Falćinelija izgubio ravnotežu u trenutku šuta, pa je propala odlična prilika za 2:0. 

Šest minuta kasnije, Gent je uspeo da stigne do izjednačenja. Tekla je akcija belgijskog sastava, lopta je stigla do Ođiše-Ofoea, Sanogo je propustio da ga izblokira a ona zakačila Degeneka dovoljno da prevari Borjana. 

Foto: Tanjug/AP

U 37. minutu Jaremčuk je probio po desnoj strani, izašao sam ispred Borjana, ali je golman Zvezde iskoristio to što je napadač Genta bio malo iskosa i sprečio preokret. Dva minuta kasnije sjajnu loptu poslao je Kanga ka Gobeljiću, ali ju je zakačio Katai koji je bio u ofsajdu pre toga, pa je propala šansa za crveno-bele. 

Najbolju priliku za preokret Gent je propustio u 44. minutu. Loš pas Milunovića ka Sanogu presekli su gosti, lopta je stigla do Botake koji je loptu, umesto u praznu mrežu, poslao preko gola. 

Bukvalno nekoliko sekundi kasnije moglo je da bude 2:1 za Zvezdu. Gajić je uposlio Kangu, on sjajno pronašao Kataija, a najbolji igrač Zvezde je sjajno šutirao. Na žalost, lopta je zavšila na prečki, pa je ostalo 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom delu Zvezda je ponovo nametnula svoj ritam, pa se prvih deset minuta igralo uglavnom pred golom Genta, ali nisu crveno-beli uspevali da za to vreme ugroze gol rivala sve do solo-prodora Mirka Ivanića u 57. minutu, ali je lopta završila pored stative gola Genta. No, Zvezda je uspela da stigne do lopte odmah po njenom vraćanju u igru, fauliran je Ben na 20 metara od gola, a Aleksandar Katai iz slobodnog udarca pogodio mrežu rivala za 2:1.

Foto: Tanjug/AP

Moglo je da bude 3:1 u 64. minutu nakon šuta Gajića, Kusemans tek kratko odbio loptu, ali je ona otišla malo više na stranu nego što je Gobeljić želeo, pa nje njegov šut iz odbitka završio na stativi. 

Dva minuta kasnije  Dorš je propustio da kazni veliku grešku Zvezdine odbrane, da bi u sledećem napadu Genta Katai sjajno uklizao i izblokirao pokušaj centaršuta.

 Igrao se 73. minut kada je Kanga sjajno uposlio Kataija pasom u prostor, a najbolji fudbaler Zvezde, nakon što se izborio za prostor za šut, uputio lob, ali je lopta otišla previsoko.

U 79. minutu Dorš je pokušao iz velike udaljenosti, ali je Milan Borjan sjajno reagovao i odbio loptu u prostor. Tom prilikom se golman Zvezde i povredio, pa mu je ukazana pomoć. 

Završnica susreta protekla je u totalnoj inicijativi Genta, a najbolju šansu imali su u 94. minutu, ali je Milan Borjan izvukao loptu "iz gola" i doneo veliku radost crveno-belima.

Kako je Hofehajm slavio protiv Slovana u Nemačkoj sa 5:0, Crvena zvezda sad ima šest bodova, tri više od Slovaka a šest od Genta, pa je crveno-belima potreban još jedan dobar rezultat kako bi obezbedili proleće u Ligi Evrope. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR