Glas Javnosti

LEKAR OTKRIO ŠTA SE DOGODILO ERIKSENU I KAKVE SU ŠANSE DA OPET IGRA FUDBAL: 'Tek treba da se utvrdi kakva su OŠTEĆENJA'!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Doktor Sem Mohidin govorio je o slučaju danskog fudbalera i rekao da je srčani zastoj nešto što dovodi do ogromnog oštećenja srca.

-Ako odmah ne povratite rad srca, posledice su fatalne. Zbog toga nećemo još neko vreme moći da kažemo koliko će se Kristijan Eriksen oporavljati i da li će moći ponovo da igra fudbal, kaže dr Sem Mohidin, koji je 2012. godine spasao život Fabrisu Muambi, fudbaleru Boltona, na utakmici protiv Totenhema. 

Mohidin nije ulazio u detalje današnjeg dramatičnog slučaja u Kopenhagenu, niti je objašnjavao zašto se to desilo, ali je naveo da je očigledno da je kod Eriksona došlo do srčanog zastoja u određenom vremenskom periodu

- Jasno je i da je u Eriksonovom slučaju reanimacija bila uspešna i da je srčani ritam vraćen na vreme. Kada se to ne dogodi na vreme, pacijent nema šansu da preživi. Međutim, tek treba da se utvrdi kakva su oštećenja. Tada ćemo znati nešto više o njegovim šansama da se oporavi, pa i da ponovo igra fudbal, kaže Mohidin.

 

On objašnjava da je veoma bitno da se utvrdi šta je tačan uzrok srčanog zastoja i da će otkrivanje uzroka dati dobar deo odgovora o posledicama. 

- Svaki srčani zastoj je slučaj za sebe. Svaki ima svoj uzrok i od tog uzroka zavise i posedice, naveo je Mohidin.

Fabris Muamba, koga je Mohidin 2012. spasao, nikada više nije aktivno igrao fudbal i danas radi kao trener mlađih kategorija u Boltonu.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR