Glas Javnosti

LEGENDA TURSKOG FUDBALA HAKAN ŠUKUR o Erdoganovoj NEMILOSTI: Uzeli su mi SVE!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legenda tusrkog fudbala Hakan Šukur, nakon što je svojoj zemlji doneo mnoge radosti igrajući kao reprezentativac, našao se u nemilosti Erdoganovog režima, za koji kaže, da mu je uzeo sve što je investirao u Turskoj.

Legendarni golgeter Galatasaraja morao je da ode iz svoje zemlje kako ne bi završio iza rešetaka, jer se javno suprostavio predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

On je otišao je u Kaliforniju i da bi preživeo počeo je da radi stvari za koje nikada nije ni sanjao da će morati. On danas radi u restorani u taksira kako bi preživeo.

"Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj", rekao je Šukur za "Sportweek" i za sve svoje muke je optužio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Zamolio me da uđem u njegovu partiju jer će tako osvojiti više glasova, a zatim me je pretvorio u državnog neprijatelja, samo zato što nisam delio iste ideje kao on", objasnio je Šukur, pa dodao:

"Sve su mi uzeli. Porodicu su mi protjerali, oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cijenu. Za turske fudbalere je dobro da igraju izvan zemlje jer ne moraju zauzimati strane. Poručujem im da se ne bune jer će završiti kao ja. Neće nikad više imati priliku da se vrate u Tursku jer režim sve kontroliše", rekao je legendarni fudbaler i uputio molbu nekadašnjim saigračima i prijateljima da mu pruže šansu u Italiji.

"Ako je neko dovoljno hrabar da mi pruži šansu u italijanskom fudbalu, to bi mi mnogo značilo", poručio je Šukur.

Ko je Hakan Šukur?

Hakan Šukur je apsolutna legenda Galatasaraja, a u karijeri je još igrao za Blekburn, Parmu, Inter, Torino, Bursaspor i Sakarjaspor.

Za reprezentaciju Turske odigrao je 112 utakmica i postigao je 51 pogodak.

Strelac je najbržeg gola u istoriji Svetskih prvenstava.

Nakon što je odlučio da završi karijeru kada je imao 36 godina napravio je najveću grešku u životu, a to je odlazak u politiku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR