Glas Javnosti

PREDSEDNIK LA LIGE: Treba im Superliga da bi umesto šest imali sedam ferarija?

Fudbal
Autor:

Prvom čoveku Primere Havijeru Tebasu ne dopada se ideja o Superligi.

Predsednik La Lige zamera Florentinu Perezu na tome što je ispred opštih interesa stavio Realove. 

– Mislim da je Real samo hteo novac za neko supergalaktičko pojačanje. Ali piramida o kojoj Florentino priča nije piramida, već balkon sa kojeg povremeno nešto padne pa slučajno dohvati onaj koji prolazi ispod. Mogu već sada da kažem da neće biti galaktičkih pojačanja, možda nešto, ali neće biti velikih stvari. Najvažnije na tu temu je da se Pari Sen Žermen i Mančester Siti ne jave i počnu da rade čudne stvari sa finansijskim fer plejom.

Osvrnuo se i na ulogu Atletiko Madrida koji se pridružio osnivačima.

– Migel Anhel Hil Marin (predsednik Atletika, prim. aut.) nije bio u nikakvim tajnim pregovorima. Zvali su ga u poslednjem minutu da se pridruži i verujem da Atletiko nije učestvovao ni u kakvim pregovorima oko Superlige. Razgovaraću sa njim kad sve prođe. Atletiko svakako više nije u Superligi. Sa Florentinom Perezom dugo nisam pričao novu temu.


Tebas tvrdi da je cela suština zapravo da bogati postani još bogatiji i ističe da je Superliga doživela svoj debakl. 

– Moj stav je uvek bio jasan: nisu problem prihodi, već racionalizacija troškova. A oni pričaju da je problem to što prihodi nisu toliki da fudbaleri umesto šest imaju sedam ferarija?! Nije to. Problem je distribucija. Engleski i nemački klubovi nikad neće ući u ovo takmičenje, pa ne mogu da naprave ono što su želeli. Kako stvari stoje, Superliga je mrtva. Hajde da budemo realni – mrtva je. To što nam sada kucaju na vrata da pregovaramo je krajnje cinično.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR