Glas Javnosti

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Očajni Partizan jedva do prolaza, Natho sa penala crno-bele poslao na megdan Šarloa!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana savladali su Sfintul rezultatom 1:0 u meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a strelac jedinog gola bio je Natho sa penala u samom završetku prvog produžetka.

Partizan je na samom početku meča preuzeo inicijativu, Sadik je u trećem minutu bio u dobroj poziciji ali se spetljao, okružila su ga tri fudbalera protivničke ekipe, ali bez faula. Isto je bilo i osam minuta kasnije, kada je Sadik još jednom prekombinovao, oklevao, pa su stigli rivali da ga izblokiraju. Preslikana situacija dogodila se i u 16. minutu, pa potom i u 20, kada nije uspeo da predribla nekoliko igrača moldavskog sastava.

U 23. minutu Sfintul je pripretio, lopta je zakačila Vitasa, ali je Stojković uspeo da reaguje na vreme i spreči gol. Devet minuta kasnije i Zdjelar je mogao da bude tragičar, ali srećom po njega lopta nije bila previše oštra pa je Stojković ponovo uspeo da je ukroti pre nego što je završila u mreži.

Pokušavao je Partizan, u 37. minutu Sadik je izašao sam ispred Kalankee, ali je ponovo previše oklevao, pa je čuvar mreže moldavskog sastava uspeo da interveniše. Prvo poluvreme završeno je bez pogodaka, a u drugom pokušavali su Suma, potom i Natho iz dobre pozicije, pa i Lazar Marković, ali do najbolje pozicije za gol beogradski crno-beli čekali su do 82. minuta, kada je Matić, koji je zamenio Sadika, predugo čekao iako je bio maltene sam ispred golmana, pa su Moldavci uspeli da ga izblokiraju. 

Do kraja meča nije bilo prilika, pa je utakmica otišla u produžetak. Nisu crno-beli blistali ni u prvom produžetku, ali su uspeli da stignu do prednosti, kada je nakon jednog centaršuta defanzivac Sftintula sa leđa povukao Lutovca pri skoku, a Natho je rutinski zatresao mrežu.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pokušavali su domaći ali je bilo jasno da nemaju dovoljno kvaliteta da ozbiljnije priprete, pa je Partizan sačuvao vođstvo i obezbedio meč sa Šarloa koji će biti odigran za tačno sedam dana.

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR