Glas Javnosti

EVROPSKA JESEN STIŽE NA MARAKANU: Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope pobedom nad jermenskom Araratom na stadionu GSP u Nikoziji od 2:1.

Iako je Zvezda imala loptu više u svom posedu, prvu ozbiljniju šansu u osmom minutu imao je Lim kada je ostao maltene sam u srcu kaznenog prostora tima iz Beograda, ali je njegov udarac spoljnim delom stopala završio pored gola.

Prvu šansu Zvezda je imala nešto više od jednog minuta kasnije, kada je nakon Rodićevog centaršuta probao Falćineli, ali je njegov šut uspeo da odbrani srpski internacionalac na golu Ararata, Stefan Čupić.

Do naredne šanse Zvezde čekali smo par minuta, pošto je u 13. Rodić probao nakon odbitka sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan, kao ni Mirko Ivanić minut kasnije nakon solo prodora,pošto je lopta završila pored stative.

U 18. minutu sjajnu šansu imao je Ararat, kada je Alemao iskoristio pad koncentracije igrača Zvezde, probio po desnom boku, mogao sam da završi akciju ali je na sreću Zvezde umesto šuta ka golu Borjana odlučio da pokuša da uposli Limu, što je izveo veoma loše.

Nije Zvezda uspevala da probije veoma zgusnutu odbranu tima iz Jermenije, dok je Ararat nakon faula Mirka Ivanića i centaršuta Alemaa uspeo da stvori gužvu pred golom Milana Borjana, ali ne i da ozbiljnije pripreti.

Zvezda je probala i u 24. minutu kada je Falćineli dobio loptu u prostor, ali nešto oštriji centaršut otišao je daleko od gola, pa Čupićevu nesigurnost nije uspeo da iskoristi Ivanić nakon centaršuta Kange, pošto su defanzivci Ararata uspeli da se vrate. Minut kasnije Kanga je na zaista fantastičan način, maltene laserski navođeno uposlio Ivanića, ali bivši igrač Vojvodine nije uspeo da, dok se gradio, loptu proturi pored Čupića pa je čuvar mreže Ararata i ovog puta izašao kao pobednik.

Mogla je Zvezda do vođstva u 33. minute, kada je Ben uspeo da se izbori za prostor, centrira više nego dobro, ali je Aleksandar Katai na drugoj stativi sa nekoliko metara loptu poslao preko gola.

Opasno je bilo odmah potom ispred gola uslovno rečeno gostiju nakon grešaka Degeneka i Kange, ali to zvanični domaćin ove utakmice nije uspeo da iskoristi.

U 40. minutu Katai je nakon sjajnog pasa Falćinelija imao dobru šansu, ali je njegov šut iskosa sa desetak metara u dalji ugao Čupić uspeo da skrene od gola, pa je lopta završila u autu, a u nastavku akcije Rodić se našao u poziciji da može da šutne, ali je loptu primirio rukom pa je šansa otišla u nepovrat.

Nastavila je Zvezda da pritiska, i konačno je u 45. minute stigla do prednosti zahvaljujući slalomu Aleksandra Kataija, ali i maloj dozi sreće pošto ga je lopta pogodila pri pokušaju intervencije jednog defanzivca ekipe iz Jermenije i poput strele se odbila u mrežu Ararata.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by РСБ (@redstarbelgrade.rs) on

Mogao je Katai do drugog gola u 51. minutu, ali je Čupić paradom sprečio novi gol u svojoj mreži. Spasa nije bilo devet minuta kasnije kada je Ivanić dobio loptu na desnom krilu od Bena, centrirao, a Falćineli glavom loptu skrenuo u dalji ugao za velikih 2:0.

Mogli su crveno-beli do novog gola preko Ivanića u 67. minutu, ali je njegov šut Čupić uspeo da skrene u korner.

Mogao je Falćineli da stavi “tačku na I”, ali nije iskoristio zicer za 3:0, nakon čega je usledila kontra Ararata, Otubanjo je izašao sam ispred Borjana, uspeo je golman Zvezde da odbrani, ali je na odbitak naleteo Lima i smanjio rezultat u 72. minutu na 2:1.

Ovaj gol kao da je presekao igrače Zvezde a dao krila Araratu pa su ponovo pripretili u 73. minutu, ali su uspeli igrači Zvezde da otklone opasnost u poslednjem trenutku, a minut kasnije Katai je u čak dva navrata probao, ali je prvo šut nakon prodora Čupić uspeo da odbije u polje, dok je drugi njegov šut završio pored gola.

U 78. minutu Ararat je veoma lako mogao do izjednačenja kada su probili po krilu, lopta je stigla do Otubanja oko kog nije bilo nikoga, ali nije uspeo igrač iz Nigerije da pogodi gol pošto je izblokiran.

Crvena zvezda je imala do kraja meča još jednu šansu, nakon kontre i faula nad Željkom Gavrićem, a pokušaj mladog fudbalera iz slobodnog udarca završio je preko gola. Ipak, to nije promenilo konačan ishod, pa je Zvezda obezbedila plasman u grupnu fazu Lige Evrope. 

Kvalifikacije za Ligu Evrope, plej of

Ararat - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
(Lima 72 - Katai 45, Falćineli 60)

Stadion: GSP u Nikoziji

Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka).

ARARAT JERMENIJA: Čupić – Alemao (od 65. Otumanđo), Meneses, Vakulenko, Humanes – Sanogo, Šahinijan (od 70. Ambratsumijan), Gufran – Narsing, Lima – Martinez.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Nikolić – Kanga (od 65. Petrović), Ben (od 82. Gobeljić), Ivanić, Katai (od 77. Gavrić) – Falćineli.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR