Glas Javnosti

KUP SRBIJE: Borjan sačuvao Zvezdu, Partizan se "osvetio" Vojvodini za spas sezone i večiti derbi u finalu (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Srbije. Najpre su crveno-beli savladali surdulički Radnik sa 2:1, a potom su se crno-beli minimalnom pobedom u Novom Sadu plasirali u finale.

Crvena zvezda je pobedila Radnik iz Surdulice rezultatom 2:1 (2:0) i postala prvi učesnik finala  Kupa Srbije.

Crveno - beli su od samog početka krenuli ofanzivno, a do gola su došli već nakon drugog minuta. Centrirao je Kanga, najviši u skoku bio je Milunović koji je odlično šutirao glavom, a Sanogo je iz ofsajda zatresao mrežu. Međutim, Sanogo je zakačio loptu nakon što je ona prešla gol liniju i gol je priznat. Izabranici Dejana Stankovića su napadali, ali bez konkretne prilike. Na poluvreme se otišlo rezultatom 2:0. Već u 51. minutu, Radnik je smanjio. Stamenković je prošao po desnoj strani, izgradio poziciju za šut i šutirao iskosa sa desne strane. Blokirao ga je Degenek, a do lopte je stigao Makarić pre Borjana i poslao loptu iza leđa golmana Zvezde. Najbolju šansu za Zvezdu u drugom poluvremenu propustio je Sanogo u 62. minutu. Ranđelović je nakon kornera ispustio loptu, ona je došla do Milunovića koji je iz velike gužve šutirao, ali je lopta pogodila Jokića na gol liniji. Odbijenu loptu nije uspeo Seku Sanogo da ubaci u mrežu. Igralo se u nastavku na sredini terena, a veliku šansu, propustio je Danoski u 85. minutu. Nakon centaršuta sa desne strane, zahvatio je volej udarac sa nekih 12 metara ispred Gajića i pogodio prečku. Veliku šansu je propustio Milovanović koji je šutirao iz okreta, Borjan je uspeo da odbrani šut, a lopta je pogodila prečku. Ostalo je na kraju 2:1.

Posle velike borbe na Karađorđu, crno-beli su uspeli da se revanširaju Vojvodini za poraz iz prošlogodišnjeg finala najmasovnijeg takmičenja i golom Svetozara Markovića dođu u priliku da osvoje 17. nacionalni kup. Prvo poluvreme proteklo je u znaku Stanojevićevog tima. Imali su gosti još pre vodećeg gola da dođu do prednosti, preko Natha i Holendera, ali je njihove promašaje „ispravio“ defanzivac Partizanovog tima. U nastavku je trener Novosađana Lalatović uvođenjem Vukadinovića pokušao da „probudi“ igru svog tima, pa je domaćin prvu priliku stvorio upravo preko krilnog napadača, međutim, Vladimir Stojković osujetio je njegovu nameru. Kapiten crno-belih izašao je kao pobednik i posle još bolje šanse Vojvodine preko Čovića, kada je golman gostiju fenomenalnom reakcijom ostao nesavladan. Do kraja se rezultat nije promenio i Partizan je uspeo da eliminiše Novosađane.



Finale je na programu 25. maja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR