Glas Javnosti

KUP SRBIJE: Partizan prošao u osminu finala, brine povreda Lazara Markovića

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana savladali su Bačku sa 2:0 i prošli među 16 najboljih ekipa najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Crno-beli su od samog početka dali do znanja gostima iz Bačke da ne nameravaju da dopuste bilo kakvo iznenađenje, a do prednosti su stigli preko Lazara Pavlovića. Mladi fudbaler crno-belih je lepim udarcem sa oko 20 metara savladao čuvara mreže rivala i doneo vođstvo ekipi Aleksandra Stanojevića.

Nedugo potom grešku Ivana Obradovića gosti nisu iskoristili, dok su sa druge strane mašili Denis Stojković, Lutovac... No, na poluvreme su crno-beli otišli sa samo jednim golom prednosti, a to je moglo da se promeni u prvih par minuta drugog dela. Prvo je Bačka u 48. preko Pisačića pogodila prečku, da bi minut kasnije Asano bio sebičan, nije želeo da loptu doturi do Jojića ili Lutovca već sam završi akciju, ali je to učinio traljavo, pa je ostalo 1:0.

Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Bačka je drugu sjajnu šansu propustila u 72. minutu, kada je Stevanović uspeo da spreči lob Ratkovića. Tri minuta kasnije, Asano je rešio pitanje pobednika. Loše ispucana lopta stigla je do Natha, onu je prosledio do Asana a Japanac pogodio mrežu Bačke i potvrdio pobedu svoje ekipe.

Moglo je da bude i 3:0, ali je Miljković bio neprecizan u samoj završnici meča, kao i novajlija, Žan Kristof Bajbek, čiji udarac je završio malo pored gola.

Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Stanojević može da bude zadovoljan igrom svojih fudbalera, ali bi problem mogla da predstavlja povreda Lazara Markovića koji je već u petom  minutu morao da napusti teren.

U narednu rundu prošao je i Radnik nakon velikog preokreta protiv Kabela (4:3), Napredak je savladao Žarkovo 2:1, Metalac je izbacio Mačvu u Šapcu (2:1), Vojvodina nije imala problema protiv Jedinstva iz Rumenke (2:0), dok je Voždovac tek nakon boljeg izvođenja penala izbacio Grafičar, pošto je nakon 90 minuta rezultat bio 2:2.

Kup Srbije, 1/16 finala

Napredak – Žarkovo 2:1 (0:1)
Mačva – Metalac 1:2 (0:0)
IMT – Inđija 2:1 (1:1)
Kabel – Radnik 3:4 (3:1)
Jedinstvo Rumenka – Vojvodina 0:2 (0:0)
Mladost – Dinamo Vranje 3:0 (2:0)
Novi Pazar – Čukarički 1:3 (1:1)
Radnički Pirot – Proleter 0:2 (0:0)
Smederevo – Radnički Niš 1:2 (0:2)
Sušica – Spartak Subotica 0:2 (0:0)
Trajal – TSC 0:2 (0:0)
Rad – Kolubara 5:3pp (0:0)
Voždovac – Grafičar 4:2 pp (2:2, 0:2)
Partizan – OFK Bačka 2:0 (1:0)
18:00 Javor – Radnički 1923

11. novembar
18:30 Crvena zvezda – Zlatibor

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR