Glas Javnosti

KRPI KRAJ S KRAJEM, A OSVAJAO LIGU ŠAMPIONA! Neverovatna priča, igrao sa Ronaldom, Bekamom i Figom, a evo šta sada radi DA BI PREŽIVEO

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Oskar Minambres, bivši fudbaler Real Madrida, nekada šampion Evrope, prodaje duvan kako bi zaradio novac i preživeo

Minambres je prošao omladinsku školu kraljevskog kluba i u eri čuvenih "Galaktikosa" 2002. godine debitovao za prvi tim. Sa Realom 2002. godine osvojio i trofej Lige šampiona.

Igrao je tada sa Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luisom  Figom,  Dejvidom Bekamom, Raulom... Nažalost, brojni problemi sa povredama sprečili su ga da napravi ozbiljnu karijeru i finansijski se obezbedi za ceo život.

Španski fudbaler, koji je igrao na poziciji desnog beka, imao je petogodišnji ugovor sa Realom. Kraljevski klub ga je u sezoni 2004/05. dao na pozajmicu Espanjolu, ali ni tamo nije imao sreće.


Doživeo je tešku povredu kolena i morao je da pauzira više od godinu dana. Nakon povratka u Real nije dobijao šansu, pa je nakon što mu je istekao ugovor otišao u Herkules. Praktično posle prvog treninga ponovo je osetio bol u kolenu, usledio je brz raskid ugovora i neslavan kraj karijere u 26. godini.

Danas ima 41 godinu i prinuđen je da prodaje duvan kako bi preživeo, piše Informer.

- Morao sam da se brinem o porodici, to je najvažnije - kaže bivši fudbaler Reala koji sa suprugom radi u kiosku.

- Ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u životu. Šteta što mi se karijera prerano završila, imam osećaj da sam mogao još dugo, dugo da igram - kaže Oskar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR