Glas Javnosti

ULTRA DEBEO NOVČANIK ZA KATAR: Navijači su spremni za Svetsko prvenstvo, ali kakve su tamo cene

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Ultra bogati Katar biće domaćin navijačima iz celog sveta ali za ovo zadovoljstvo moraće dobrano i da plate.

Nema sumnje da je cela planeta okrenuta ka Svetskom prvenstvu u Kataru. Navijači su se zaželeli putovanja i jedva čeka da pohrle u ovu daleku zemlju. Moglo bi ih čekati vrlo neugodno iznenađenje jer Katar, zemlja ultra bogataša, papreno je skup.

Ostrvski mediji u Velikoj Britaniji napravili su analizu koliko će zadovljstvo Mundijala koštati hrvatske i srpske navijače i koliko duboko treba da zavuku ruku u džep. Hotelska noć u Kataru košta, ni manje ni više, nego 10.000 evra za jednu noć. U Kataru možete i da popijete verovatno najskuplje pivo na svetu jer flašica košta oko 13 evra, a za 12 evra možete da popijete čašu vina.


Letovi do Katara koštaju i više od 1.000 evra dok će cena karata za utakmice ići i do vrtoglavih 850 evra. Konzumiranje alkohola treba imati u glavi sa oprezom jer ukoliko vas katarska policija zatekne u pijanom stanju na ulici sledi kazna od šest meseci. Uprkos ovome, Doha očekuje da će se u nju sliti oko milion i po navijača iz svih krajeva sveta.

Kako pišu britanski mediji, hoteli su već rasprodati, a cene preostalih slobodnih kapaciteta samo rastu. Zanimljivo je i da će samo pivo, od nula posto alkohola biti dozvoljeno na samom stadionu ali da će cene alkoholnih pića ostati enormo visoke.


Navijači će, takođe, morati da izdvoje direktne povratne letove koji koštaju oko 1.100 evra, kao i oko 850 evra za karte za utakmice. Posebnu pažnju moraju obratiti oni koji konzumiraju alkohol. Naime, svako ko bude uhvaćen na javnom mjestu u alkoholiziranom stanju preti mu kazna zatvora od najmanje šest meseci. Inače, pivo će biti dostupno samo u posebnim zonama oko stadiona i na nekim drugim mestima u glavnom gradu Dohi u kojoj se očekuje dolazak oko 1,5 miliona navijača širom sveta.

Tokom prve faze prodaje karata prodato ih je više od 800.000. Ostrvski mediji upozoravaju i na stroga pravila oblačenja, napominjujući da žene svakako moraju da budu pokrivene u tržnim centrima.

     

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR