Glas Javnosti

Kokeza: Odluka o nastavku sezone u sredu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije najavio sastanak u kome će se odlučivati o nastavku sezone, a osim toga rekao da je poslat dopis klubovima koji treba da se izjasne u kom formatu takmičenje treba da se nastavi

Oglasio se predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji je rekao da će se odluka o nastavku sezone doneti u sredu na sednici izvršnog odbora FSS.

"Kao i do sada pratili smo odluke Vlade Republike Srbije, trudili se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da se krajem maja nastavi fudbalska sezona u Srbiji. U sredu se održava Izvršni odbor FS Srbije posle kojege ćemo imati i konkretnije informacije", istakao je Kokeza.

 

Kokeza kaže da je klubovima poslat dopis u kojem treba da iskažu svoj stav o tome kako misle da sezona treba da se završi.

"Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis u kojem očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi sa nastavkom takmičenja. Konkretno - da li su za opciju sa 11 ili sa četiri kola do kraja prvenstva. Vodićemo se stavom većine odnosno uskladićemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promena", istakao je predsednik FŠ.

 

Obzirom da se može desiti da Crvena Zvezda i Partizan budu u grupi kubova koja će biti u manjini, Kokeza je upitan kako će rešiti to pitanje.

“Poštujemo Crvenu zvezdu i Partizan kao dva naša najveća kluba. I uvažavamo njihove stavove. Kao što sam rekao i malopre, vodićemo se mišljenjem većine klubova”

Ukoliko se do kraja sezone budu igrala četiri kola možda će morati da dođe i do proširenja lige.

“Nije nemoguće. Ako bude 11 kola ništa nećemo menjati i o tome se neće ni diskutovati. U slučaju da bude četiri obavićemo dodatne konsultacije sa klubovima. I ako se dogodi da bude proširenja to bi bile posebne odluke organa FS Srbije koje bi se odnosile samo za ovu sezonu", objasnio je Kokeza.

 

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR