Glas Javnosti

KO ŠTITI MILOŠA VAZURU: Krivična prijava završila u fioci, sumanutim potezom oštetio Partizan i državni budžet

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Protiv Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, podneta je jedna od tri krivične prijave zbog načina na koji je Aleksandar Šćekić otišao u poljsko Zaglebje tokom zimskog prelaznog roka, a ceo slučaj još nije dobio epilog – da li je prijava odbačena ili će biti procesuirana.

Aleksandar Šćekić je zimus prešao iz Partizana u Zaglebje bez obeštećenja, iako je klub mogao da zaradi od transfera crnogorskog reprezentativca, pošto je imao ugovor do leta 2023. godine.

Da će ga iz Humske pustiti bez ikakvih uslova, garantovano je posebnim dokumentom koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer.


Kako se navodi u krivičnoj prijavi, u koju je Nova.rs imala uvid, podnete su zbog osnovane sumnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavesnom radu. Vazura se sumnjiči da je izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

I trenutno je ceo slučaj u ćorsokaku, a kako se saznaje, čeka se reakcija policije. Naime, iz Tužilaštva su rekli da njima još ništa nije dostavljeno za konkretan slučaj!?

- Tražena su potrebna obaveštenja od policije, još uvek ništa nije dostavljeno Tužilaštvu - poručeno je iz Tužilaštva.


Zbog slučaja Šćekić podnete su prethodno i disciplinske prijave i tužba FIFA, kao i tri privatne krivične prijave. Pored Vazure, prijave su podnete protiv NN lica - protiv predsednika Upravnog odbora crno-belih i predsednika Nadzornog odbora kluba iz Humske.

Ona se sumnjiče da su nečinjenjem i nesavesnim vršenjem službene dužnosti, kao i propuštanjem nadozora, doprinela nastanku štete, jer su oštetili Partizan, budžet države Srbije (na ime poreza) i Fudbalski savez Srbije (procenti od iznosa transfera) za iznos od 1,8 miliona evra, kolika je bila vrednost Aleksandra Šćekića prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, u trenutku kada je napustio crno-bele.

Podsetimo, zbog svih dešavanja oko odlaska Aleksandra Šćekića u Zaglebje, sve je podignutno na viši nivo i u Poljskoj, i pred FIFA. Poljski klub je direktno kontaktirao igrača i pregovarao s njim nudeći mu ugovor, čime su grubo prekršena poslovna praksa i opšta pravila jasno propisana FIFA kodeksom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR