Glas Javnosti

Ko će pre do 'VEČNOG' REKORDA: Ronaldo 'NANIZAO' 750 golova, juri ka 800, a EVO KO MU JE ZA PETAMA (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Portugalski fudbaler i igrač Juventusa, Kristijano Ronaldo, uspeo je da izbroji 750 golova i ujedno obraduje fanove izjavom da "juriša" na broj 800, čime bi mogao da izbije na drugo mesto večne liste i prestigne Pelea, a za prvo mesto bi morao da da više golova i prestigne legendarnog Romarija.

Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler, još jednom je potvrdio da se njegovo ime s pravom pominje u diskusiji o najboljem svih vremena. Iako ima 35 godina, popularni "CR7" i dalje dominira na terenu, od 2018. godine u dresu italijanskog Juventusa.

U petom kolu Grupe G Lige šampiona, "Stara dama" je pred praznim tribinama svog stadiona savladala Dinamo iz Kijeva rezultatom 3:0, a strelac drugog gola bio je upravo iskusni Portugalac. To nije bio gol kao i svaki drugi za Kristijana, iako je što se tiče same utakmice bio ne preterano bitan, jer je ujedno bio ukupno 750. u karijeri.

"750 golova, 750 lepih uspomena, 750 osmeha na licima navijača. Hvala svim saigračima i trenerima koji su mi pomogli da dođem do ove neverovatne brojke. Hvala navijačima koji su me naterali da naporno radim svakog dana. Sledeće stajalište: 800", oglasio se Ronaldo posle meča na društvenim mrežama.

Većinu golova tokom svoje bogate karijere Ronaldo je postigao igrajući u Real Madridu (od 2009. do 2018.), ukupno 450. Preostale pogotke postizao je u Mančester junajtedu (118), gde se prvobitno i proslavio, kao i reprezentaciji Portugala (102), Sportingu iz Lisabona gde je i počeo profesionalnu karijeru (5) i u trenutkoj ekipi (75).

Ronaldo dominira evropskim fudbalom iako će za nekoliko meseci napuniti 36 godina i iako u Torinu češće ima ulogu "devetke", odnosno klasičnog napadača, što nije ono po čemu se proslavio igrajući u Junajtedu i Realu.

U svojoj objavi Portugalac je naveo da mu je sledeći cilj da dođe do brojke od 800 postignutih golova, što nije daleko od realnosti, ali to definitivno nije jedino čemu će težiti.

Lista večitih

Njega, naime, od legendarnog brazilskog napadača Pelea deli još 17 golova, čime bi izbio na drugo mesto večne liste.

Ukoliko bude želeo da bude apsolutni rekorder moraće da prestigne i Peleovog sunarodnika Romarija, koji mu za sada beži 22 pogotka, ali i češko-austrijskog centarfora Jozefa Bikana, koji je u periodu od 1928. do 1955. godine postigao preko 800 golova.

Napad na večni rekord, pored Ronalda, očekuje se i od Lionela Mesija, koji bi uskoro mogao da promeni sredinu i napusti Barselonu.

 

Mesi je do sada izbrojao 712 golova (ali i 300 asistencija, što je više od Ronaldovih 222), i to na 885 utakmica – što je značajno manje od Kristijanovih 1.028.

Portugalac je od Argentinca bolji i u het-trikovima (56-54), trofejima u Ligi šampiona (5-4), i golovima na svetskim prvenstvima (7-6), ali nije u „Zlatnim loptama“ (5-6). Takođe, od velikog rivala je i dve godine stariji.

Ronaldo svoj pohod neće završiti u skorijoj budućnosti, a na putu ka obaranju ovog, kao i još mnogih rekorda može da mu pomogne fenomenalna fizička sprema po kojoj je poznat i zbog koje može da karijeru dodatno produži.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR