Glas Javnosti

Kejnu preti žuti karton i pre početka utakmice

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nakon odluke o zabrani alkohola na stadionima, usledio je novi šok.

Kapiteni koji planiraju da na mečevima nose traku u duginim bojama, u znak podrške LGBT populaciji, zaradiće žuti karton pre nego što utakmica počne, upozorava FIFA.

Na turnirima pod okriljem FIFA učesnici meča moraju da nose odeću i opremu koju propisuje FIFA. To uključuje i posebne amblema posvećene takmičenju koje takođe odobrava ova organizacija, navodi se u pravilniku FIFA.


To znači da bi se nošenjem šarene trake prekršio pravilnik.

Nemački Bild prenosi da je će njihova reprezentacija razmotriti odluku o nošenju trake duginih boja. Francuska je već odustala, dok Englezi ostaju čvrsti u svojoj nameri.

Kampanja „Jedna ljubav“ protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama.

Uz pomenute reprzentacije, traku duginih boja trebalo bi da nose kapiteni Belgije, SAD, Danske, Holandije, Švajcarske i Velsa.


Prvi na teren sa sportnom trakom izaći će kapiten Engleske Hari Kejn danas u 14 časova protiv Irana. Ostaje da vidimo da li će najveća zvezda Engleskog tima zbog toga biti sankcionisana.

Podsetimo, pre početka Mundijala bilo je dozvoljeno reprezentacijama da koriste kapitensku traku koju žele, ali sada se sve promenilo.

Krovna organizacija svetskog fudbala očito je pod pritiskom domaćina odlučila da promeni odluku i zabrani bilo koji vid prenošenja poruka koje nemaju veze sa sportom.


Tadić nema razloga za brigu

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Reprezentacija Srbije nije među selekcijama koje su uzele učešće u ovoj kampanji. Pored Srbije, razloga za brigu nemaju ni Hrvatska, Portugalija i Španija, dok će kapitan Poljske Robert Levandovski nositi traku u bojama zastave Ukrajine.





SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR