Glas Javnosti

KAZNA ZA ŠAĆIRIJA! FSS: Treba ga odstraniti iz fudbala!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Јovan Šurbatović.

Šurbatović je najavio da će Fudbalski savez Srbije "svim pravnim mehanizmima" delovati kako bi se odgovorni za ovakvo ponašanje odstranili iz fudbala.

Najpre je u Stokholmu tokom utakmice Švedska – takozvano Kosovo istaknuta na tribinama parola „Kosovo je Albanija“, a posle toga je posle meča Švajcarska – Severna Irska nepoznata osoba ogrnula Đerdana Šaćirija jaknom sa simbolima terorističke OVK dok je davao izjavu pred TV kamerama.

"Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije „OVK“ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanija‘ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije‘. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“, izjavio je Šurbatović.

Povodom istog incidenta oglasili su se i iz Fudbalskog saveza Švajcarske. Švajcarci su rekli da je neprihvatljivo zloupotrebljavati fudbalske stadione za političku propagandu“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR