Glas Javnosti

Katalonci izvređali Mesija: Razumemo i poštujemo njegovu odluku da se takmiči u manje zahtevnoj ligi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Lionel Mesi doneo je odluku da potpiše ugovor sa Interom iz Majamija, čime su i zvanično ugašene sve spekulacije oko njegovog prelaska u Barselonu, ili u Saudijsku Arabiju, gde je navodno na stolu imao ugovor vredan čak 1.2 milijarde evra.

Jasno je da tu sumu neće dobiti na Floridi, ali bi uz sponzorske ugovore u MLS ligi, zaradio solidnu svotu. Uz to, došao bi u priliku da vremenom postane suvlasnik Intera iz Majamija, što bi mu dugoročno bilo možda i isplativije nego da se preseli na Bliski Istok. 

Ipak, prema rečima samog Argentinca, novac nije odigrao toliko veliku ulogu u njegovoj odluci da izabere MLS ligu. Naime, Mesi je imao planove da se vrati u Barselonu, gde je navodno hteo da igra i besplatno, ali nije došlo do saradnje, pošto, kako kaže, mu Katalonci nisu poslali zvaničnu ponudu.

Prvi čovek La lige Havijer Tebas tražio je od Barelone da plati najmanje polovinu primanja koju je Mesi imao u Parizu, kao i da smanji plate drugim fudbalerima, kako bi napravio mesta u budžetu, ali Katalonci čak ni tada, ne bi mogli da obećaju Argtincu da će biti registrovan. Zbog toga je Mesi odlučio da podigne "jedra" i pređe u Majami, nakon čega je stiglo interesantno saopštenje iz Barselone.

"Horhe Mesi, otac i agent Lionela Mesija, u ponedeljak 5. juna obavestio je predsednika Barselone Đoana Laportu da će njegov sin preći u Inter iz Majamija uprkos tome što je dobio ponudu Barselone. Obe strane su želele da ponovo nosi ovaj dres, ali... Laporta je razumeo i poštovao Mesijevu odluku da se takmiči u manje zahtevnoj ligi, daleko od svetala reflektora i pritisaka koji je imao prethodnih godina", stoji u saopštenju Katalonaca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR