Glas Javnosti

KAO U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Ponovo 4 komada u mreži Hrvata, Francuzi bolji posle preokreta!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Iako su odigrali bolje nego u prvom kolu protiv Portugla, Hrvatska je ponovo poražena u Ligi nacija, ovoga puta od Francuske rezultatom 4:2, identičnim onom iz finala Svetskog prvenstva u Rusiji!

To je bio drugi put u nekoliko dana da su "vatreni" primili 4 gola.

Hrvati su duel sa aktuelnim svetskim šampionom dočekali posle poraza od Portugala, pa su bili rešeni da se iskupe. I to im je dobro išlo, ako se gleda početak meča, budući da su u 17. minutu došli do prednosti. Izabranici Zlatka Dalića su poveli posle kornera, kada se lopta odbila do Dejana Lovrena, koji je sjajno "uhvatio" volej i matirao je Uga Lorisa.

Taj gol kao da je iznenadio Francuze, koji su dugo bili bez odgovora. Praktično u većem delu poluvremena nisu znali kako da zaprete "kockastima", i to je sve trajalo do 43. minuta. Odigrali su "trikolori" sjajnu akciju, posle nekoliko dodavanja lopta je došla do Marsijala na levoj strani, on je odmah nesebično uposlio Grizmana, kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

U tri minuta kasnije - potpuni preokret. Raspala se u tim trenucima odbrana Hrvatske, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Marsijal. Dočekao je loptu Ben Jedera sa desne strane i šutirao iz prve, ali je pogodio stativu. Međutim, na nesreću po Livakovića, lopta ga je pogodila u leđa, vratila se u mrežu, čime su Francuzi došli do preokreta.

Antoni Marsijal je "naterao" Livakovića da postigne autogol FOTO: Printscreen
Ipak, nisu su fudbaleri Hrvatske predavali, već su u 55. minutu došli do izjednačenja. I to na kakav način. Kovačić je izbacio Brekala, on je sa nekoliko finti izbacio direktne čuvare koji nisu znali u pojedinim trenucima gde je lopta, pa je uspeo i da loptu proturi pored Lorisa i poravna rezultat.

Imali su Hrvati egal 10 minuta, kada je kapitulirala odbrana "vatrenih". Grizman je pronašao iz kornera Upamekana, koji je vratio prednost Francuzima, da bi konačnih 4:2 postavio Olivije Žiru iz penala, koji je skrivio Marcelo Brozović igrajući rukom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR