Glas Javnosti

KAKO JE DRAGAN STOJKOVIĆ POSTAO PIKSI: Selektor Srbije priznao zašto je ponosan na svoj nadimak! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dragan Stojković selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, poznatiji po nadimku Piksi, dolaskom na kormilo “orlova” oduševio je čitavu naciju na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine. A sad je otkrio ono što do sada od njega  niste čuli.

O tome kako je Dragan Stojković dobio nadimak po kome ga ceo svet, od Japana do Atlantika, zna bilo je raznih nagađanja, ali sada je selektor Srbije ispričao kako je zaista dobio nadimak Piksi.

On je u intervju za Nebojšu Petrovića u popularnoj emisiji “Mojih TOP 11” otkrio kako je dobio nadimak bez koga njegovo ime niti ko izgovara niti piše:

-Sećam se, bile su to 70. godine prošlog veka. Igrali smo fudbal u ulici a u to vreme na TV ekranima bio je popularan crtani film pod nazivom “Piksi i Diksi”. I sada, kada bi se desilo da je 9:8 ili 8:8 na fudbalu, a mrak je blizu, svi bi vikali ajde da završimo više jer će nam Piksi otići da gleda TV, ispričao je Stojković i dodao:

- Tada sam uvek odlazio na pet do 10 minuta svom domu kako bi odgledao taj crtani i potom se vraćao na fudbal,  a drugari su me uvek čekali, otkrio je Piksi dugo čuvanu tajnu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR