Glas Javnosti

JUVENTUS SVE DUBLJE TONE: Prete im surove kazne zbog novih dokaza koji su isplivali

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalski klub Juventus mogao bi da doživi ozbiljan udarac kada je borba za plasman u evropska takmičenja u pitanju nakon što je javni tužilac iz Torina tokom istrage zatražio žestoku kaznu za tim iz Torina.

„Stara dama“ se nalazi pod istragom od okrobra zbog sumnje da su u periodu od 2018. do 2020. godine čelnici kluba vršili brojne finansijske malverzacije.

Iako su, predvođeni Andreom Anjelijem, u Juventusu odbili bilo kakvu grešku u poslovanju, gotovo čitava tadašnja uprava je podnela ostavku u novembru, a na saslušanju održanom u Federalnom sudu usledio je šokantan razvoj situacije.


Naime, kako prenosi Korijere dela Sera, tužilac Đuzepe Ćine je zatražio da „stara dama“ bude kažnjena oduzimanjem devet bodova, dok bi Andrea Anjeli, prvi čovek Juvea, mogao da bude kažnjen kaznom od šest meseci bavljenja fudbalom, dok bi aktuelni član uprave Totenhema Fabio Paratici mogao da bude kažnjen kaznom od 20 meseci i 10 dana, nakon što su Sampdorija, Empoli, Đenoa, Parma, Piza, Peskara, Pro Verćeli i Novara priložili nove dokaze o greškama koje je Juventus pravio.

Ukoliko bi bili oduzeti bodovi, Juventus bi pao za četiri mesta i sa treće došao do osme pozicije na tabeli.

Ovo je poslednji u nizu dramatičnih udaraca za velikana iz Torina, pošto uz već mesecima aktuelnu temu o finansijskim malverzacijama u prošlom kolu Serije A doživeli debakl od Napolija (5:1), dok je status Dušana Vlahovića, prve zvezde tima iz Torina, pod velikim znakom pitanja i sve češće se spominje da bi mogao da ode put Engleske i zaduži opremu Arsenala.

Podsećamo, Juventus je već bio kažnjavan zbog malverzacija, a 2006. godine je izbačen u Seriju B nakon afere „Kalčopoli“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR