Glas Javnosti

Juventus dao astronomsku platu Vlahoviću

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski golgeter Dušan Vlahović potpisaće astronomski ugovor sa Juventusom i postati najskuplji fudbaler u italijanskoj Seriji A. Mediji na Apeninima su otkrili sve detalje nove saradnje sa Starom damom.

Umesto dosadašnjih sedam miliona evra neto, Vlahović će dobiti skoro duplo viša primanja – na 12 miliona neto! Time će biti ubedljivo najplaćeniji fudbaler Serije A.



Takođe, Juventus će morati da isplati 19 milion evra amortizacije, pa je list Korijere delo Sport izračunao da će popularni Duci koštati Juventus 43 miliona evra, računajući celokupan bruto iznos kako bi ga zadržao u Torinu.

Juventus nabija cenu Vlahoviću

Ipak, nije se Juve odlučio na takav potez samo da bi zadržao našeg centarfora. Iza svega se krije bolja pregovaračka pozicija na transfer tržištu.

Veruju u Toinu da će time da skoči cena Vlahovića i da će da vredi znatno više nego što je Juve letos dobijao novca za transfer.


Takođe, bitna stavka je da je plaćen 81 milion evra Fjorentini i da, bez obzira što u potpunosti nije opravdao očekivanja, Juventus želi da mu "nabudži" vrednost ovakvim potezom.

Ujedno, i Vlahovićev ugovor bi se "rastegao" na više godina, što bi bila olakšica za klub sa najviše titula prvaka Italije.

Juventus bolji bez Vlahovića nego s njim

Pedantni Italijani, u analizi Korijere delo Sporta, bave se statistikom koja ne ide u prilog Vlahoviću. Izvukli su da je Juventus produktivniji bez Srbina, nego s njim.

Sa Vlahovićem u prošloj sezoni Juventus je u proseku po utakmici uzimao 1,78 bodova, a bez njega 2,2. Ove sezone je krenuo dobro, srušio i neke rekorde, ali je opet utihnuo.

Mučio se sa povredom prepona, istom koja mu je zadavala probleme prošle sezone, ali i u sistemu trenera Masimilijana Alegrija. Za ceo period među Bjankonerima skupio je 27 golova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR