Glas Javnosti

IVANU ĆURKOVIĆU NAGRADA „Mihajlo Andrejević – Andrejka“ (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legendarnom golmanu, kasnije uspešnom sportskom radniku nagradu je uručio glumac Vojin Ćetković

Počasni predsednik FK Partizan – Ivan Ćurković, dobitnik je novoustanovljene nagrade „Mihajlo Andrejević – Andrejka”, koja je ove godine dodeljena na 12. tradicionalnoj manifestaciji „Dani fudbala”, Republike Srpske.

Ivan Ćurković je veliku igračku karijeru počeo kao golman u mostarskom Veležu, sa Partizanom je bio šampion Jugoslavije i učestvovao je u finalu Kupa evropskih šampiona! Kasnije je sa Sent Etjenom četiri puta bio šampion Francuske i tri puta osvajač kupa te zemlje, kao i finalista Kupa šampiona 1976. godine. Takođe, za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica.





– Ovo je veliko priznanje. Dr Mihajlo Andrejević – Andrejka bio je veliki čovek. Bio je neko sa najdužim stažom u FIFA. On je našu veliku zemlju predstavljao na najlepši način i neko kome se nije imalo šta zameriti, bio je diplomata. Ostavio je dubok trag i veliki utisak. Jako sam ponosan da je jedno od priznanja ponelo njegovo ime. U Banjaluci su ga se ljudi setili, ta sećanja su jako važna i ja sam im vrlo zahvalan zbog toga. Oduševljen sam ovim priznanjem, mnogo mi je drago – rekao je Ivan Ćurković.

Glas javnosti / Objektiv

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR