Glas Javnosti

IPAK KRAJ ZA FUDBALERA ERIKSENA: Cela DANSKA u SUZAMA! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Najbolji danski fudbaler Kristijan Eriksen, koji je posle zastoja srca tokom utakmice EP sa Finskom jedva ostao živ, moraće definitivno da stavi tačku na fudbalsku karijeru.

Danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu biće ugrađen uređaj za pokretanje srca (ICD), nakon što se usled zastoja srca srušio na travu tokom utakmice sa Finskom na Evropskom prvenstvu. Iako je postojao promil šanse da on vrati fudbalu, ugrađivanjem ICD-a to je sada i zvanično nemoguće.

Eriksen se oporavlja u bolnici otkako mu je u subotu stalo srce u završnici prvog poluvremena utakmice. Njemu je pomoć ukazana pomoć na terenu, a lekari su ga reanimirali defibrilatorom.

Lekar danske reprezentacije Morten Boesen rekao je da je uređaj ICD neophodan nakon srčanog udara zbog poremećaja ritma.


On je dodao da je Eriksen "prihvatio rešenje", kao i da su mu i drugi međunarodni specijalisti preporučili isti tretman.

-Nakon što je Kristijan prošao različite pregleda srca, odlučeno je da treba ugraditi ICD. Pozivamo sve da Kristijanu i njegovoj porodici pruže mir i privatnost, rekao je Boesen.

Bivši Eriksenov saigrač iz Ajaksa Dejli Blind, koji igra za Holandiju na Evropskom prvenstvu, takođe ima ugrađen ICD, nakon dijagnoze upale srčanog mišića 2019. godine.

ICD je mali uređaj koji šalje električne impulse da reguliše srčane ritmove, posebno one koji mogu biti opasni i izazvati srčani zastoj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR