Glas Javnosti

ИГРАМО ПРОТИВ ЦРНЕ ГОРЕ: Фудбалска репрезентација Србије се јуче окупила пред наставак мечева у Лиги нација

Fudbal
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.

ПРЕ само неколико година било је незамисливо да Србија и Црна Гора играју на две различите стране. Да стоје поред две заставе и да се боре за бодове. Времена се мењају, ваљда брже него људи, историја и обичаји, па је дошло време да се фудбалери Србије од јуче спремају за тежак испит у четвртак 20.45) у 3. колу Лиге нација у Подгорици.

Шта о борби на две различите стране на спортском пољу мисли тренуто најспремнији српски фудбалер Душан Тадић, јасно је већ после ове његове изјаве:

- Србија и Црна Гора су за мене једна држава! То је за мене потпуно исто и мало ми је чудно да у Подгорицу идемо да се боримо за бодове. Али, ривала доживљавамо спортски, озбиљно се спремамо за ту утамицу и даћемо све од себе да на њој освојимо три бода. 

У изостанку капитена Александра Коларова, који је повређен јуче допутовао из Рима само да би се селектору јавио и захвалио на новом позиву, и Немање Матића, којег муче леђа и чланак, селектор Крстајић је одлучио да капитенску траку пресели баш на руку Душана Тадића.

- Рекао сам недавно да је он, поред Коларова и Матића, једини од тројице играча без којег Србија не може у овом тренутку. Јесмо ослабљени, чак не можемо да рачунамо ни на Крстичића из Звезде, којег мучи десетодневна прехлада, па смо принуђени да са нешто подмлађеним снагама идемо на Црну Гору - открив Крстајић.

Занимљив ће бити и тренерски дуел некадашњег учитеља против свог ученика.

- Љубиша Тумбаковић је много заслужан за моју каријеру из периода када сам из Кикинде дошао у Партизан. Необично ми је и немогуће да га назовем колегом. Он је за мене увек био и остао је шеф којег изузетно ценим - каже Крстајић. 

Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR