Glas Javnosti

Igrači PSŽ - a u centru velikog skandala u Francuskoj (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Pari Sen Žermena su u nedelju demolirali Marsej sa 4:0 u derbiju francuskog prvenstva, ali posle velike pobede dogodio se skandal zbog kojig bi pariski klub mogao da dobije velike kazne i suspenziju. Skandal koji se dogodio došao je čak do državnog vrha, pa se u priču uključila i francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

O čemu se zapravo radi? Nakon utakmice igrači PSŽ-a su došli pred svoje navijače da proslave pobedu protiv svog arhi-neprijatelja, a onda su Randal Kolo Muani i Usmane Dembele, preko megafona, poveli pesmu koja vređa Marsej, a jedan stih sporne pesme glasi: “Marseje, je**o si majku”. U pevanju uvredljivih stihova pridružili su im se Lavin Kurzava i Ačraf Hakimi, a podršku im je dalo još nekoliko fudbalera.

Francuska ministarka užasnuta

Na Tviteru je osvanuo i video u kojem se vidi kako megafon u ruci drži i peti igrač PSŽ-a - Voren Zair-Emeri, a ranije navedena četvorka peva spornu pesmu zbog koje se sada mora pojaviti pred disciplinskim sudijom Francuskog fudbalskog saveza. Na društvenim mrežama osvanula je i poruka ministarke.


- Kada sam to videla, užasnula sam se. Neverovatno mi je da je to deo navijačkog folklora. Ako tome ne stanemo na kraj, svi će se navići da je to normalno. Prenosićemo to s generacije na generaciju i svi će reći da u tome nema ništa sporno. Moramo da se probudimo i radimo zajedno na tome da to sprečimo - napisala Udea-Kastera.

Sledeće nedelje disciplinski sudija francuske lige doneće odluke o kaznama. Igračima preti do četiri utakmice suspenzije, a klubu novčana kazna i pražnjenje tribina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR