Glas Javnosti

HVALI KATAR NA SVA USTA: Bekam primio OGROMNE PARE, pa priča sve najlepše o Mundijalu: Navijače čeka neverovatno iskustvo

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši engleski reprezentativac Dejvid Bekam biranim rečima govorio je o domaćinu Svetskog prvenstva Kataru, i logično što je tako, jer je ambasador i zaštitno lice Mundijala koji od novembra kreće u ovoj državi.

Engleski mediji su još prošle godine pisali o unosnom ugovoru koji je Bekam potpisao sa Katarom da promoviše Svetsko prvenstvo, navodno je za te usluge dobio čak 10 miliona funti, a danas je, na dan žreba, inspirativno pričao o najvećem sportskom događaju u istoriji Katara.

- Ovo je ogroman trenutak za sve u Kataru, trenutak koji inspiriše. Uvek sam pričao o nasleđu Svetskog prvenstva za Katar - ali i takođe i o nalseđu Mundijala gde god se on igrao - poručio je popularni Beks.


Nastavio je u istom tonu.

- To Svetsko prvenstvo donosi jednom narodu, to je momenat za pamćenje. Za Katar, to je šansa da se pokaže kao zemlja, koliko voli fudbal, kakvu kulturu i istoriju ima. Dolazak nekih od najvećih igrača u svetu sporta za Katar je ogroman trenutak, i za čitav region.

Engleski mediji su Bekamu zamerali što je uopšte prihvatio ulogu ambasadora Katara zbog krajnje uznemirujućih izveštaja ogranizacija za ljudska prava o smrti više hiljada radnika koji su nastradali tokom izgradnje mundijalske infrastrukture u Kataru.

Bekam je, očekivano, takve izveštaje ignorisao u svom lepršavom govoru.

- Navijači će doživeti neverovatno iskustvo. U prošlosti, morali su da putuju između utakmica, ali u Kataru biće u mogućnosti da gledaju dve utakmice u istom danu jer su svi stadioni blizu jedan drugom. Mislim da će navijači uživati u onome što im Katar bude ponudio. Biće sjajne hrane, tople dobrodošlice od stzrane lokalnog stanovništva i biće mnogo toga da se vidi pored fudbala - poručio je Bekam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR