Glas Javnosti

HUMANOST SE NASTAVLJA: Dres najboljeg strelca u istoriji Srbije na aukciji za pomoć malom Gavrilu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dres centarfora Orlova Aleksandra Mitrovića postavljen je na aukciju na sajtu Limundo, a sredstva koja se uplate biće usmerena na račun za lečenje šestomesečne bebe Gavrila Đurđevića.

Aukcija će trajati sedam dana, navodi se u saopštenju. Crveni dres sa potpisom Aleksandra Mitrovića donacija je Fudbalski savez Srbije. Na ideju je došao Novosađanin Žarko Sabljar kako bi se pomoglo malom Gavrilu Đurđeviću koji boluje od mišićne atrofije.

Gavrilo se prva tri meseca pravilno razvijao i napredovao, ali su roditelji brzo primetili da je prestao da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć i ustanovljeno je da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti, izuzetno teškoj i progresivnoj, koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Novac je potreban za gensku terapiju, rehabilitaciju, okupacione terapije, kao i za putne troškove i smeštaj. 

Ranije je za pomoć Gavrilu prodata kapitenska traka Kristijana Ronalda, koju je "bacio" posle utakmice Srbije - Portugal, zatim kopačke i dres srpskog reprezentativaca Stefana Mitrovića, kao i potpisani dresovi Dejana Stankovića i Dušana Tadića.

Link na kojem se nalazi dres koji je na licitaciji možete videti OVDE.

KAKO JOŠ MOŽETE POMOĆI GAVRILU:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR