Glas Javnosti

Holivudske zvezde preporodile petoligaša i na tome mogu lepo i da zarade

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Znate za priču da su holivudski glumci Rajan Rejnolds i Rob Mekeleni kupili velškog petoligaša Reksam?

Dogodilo se to pre dve godine, kada je pomenuti dvojac za vlasništvo nad Reksamom, trećim najstarijim klubom na svetu (osnovan 1864, stariji su samo Nots Kaunti i Stouk) izdvojio u tom trenutku velikih 2.500.000 evra.

Tada je delovalo kao „lud“ potez, međutim... Sada već o istom možemo govoriti kao o sjajnom poslovnom poduhvatu.

Dolaskom poznatih vlasnika, Reksam je dobio na vrednosti u svakom smislu, što i filmskim zvezdama donosi značajan profit.

Prve ozbiljnije pare počele su da „kaplju“ zahvaljujući seriji sa FX platformom “Welcome to Wrexham” koja je prikazana kroz osam epizoda.




Rejnolds i Mekeleni su su po jednom satu sadržaja dobili 400.000 dolara. Dakle, za osam epizoda 3.2 miliona dolara. Time su već povratili uloženi novac za kupovinu i ušli u plus. Dovoljan razlog da se planira snimanje i druge sezone...

Dalje, klub je doživeo neverovatan skok na društvenim mrežama, a znamo koliko to znači u privlačenju sponzora. 

Na tviteru je napravljen skok sa 5.000 na 209.000 pratilaca (+364%). Na instagramu sa 27.000 na 208.000 pratilaca (+670%). Na TikToku su krenuli od 0 i došli do 459k.

Otuda i ne treba da čudi što su u sponzorskom pulu sada giganti poput TikToka, Expedie, Vistaprinta... Kao ni činjenica da se mečevi Reksama u petoj ligi prenose širom sveta, uključujući i čuveni ESPN.




A sve to, naravno, ne bi imalo poentu bez navijača. U momentu kada su Rejnolds i Mekeleni uzeli klub, broj prodatih sezonskih karata je iznosio 2,609. Samo dve godine kasnije on je 6,820. Stadion je kapaciteta 10.700 mesta. Nema dileme da će vrlo brzo Reksam rasprodati ceo kapacitet na godišnjem nivou.

I, šta reći posle svega. Ništa, dovoljno je pružiti ruku Rajanu Rejnoldsu i Robu Mekeleniju...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR