Glas Javnosti

Holivudska priča Reksama

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reksam se od nepoznatog kluba takoreći preko noći transformisao u svetsku senzaciju.

U FA Trofeju, u kome su prošle godine poraženi u finalu, ispali su ove godine već u drugom kolu. Savladali su Skantrop, ali su na penale ispali od Altrinhama.

U FA Kupu su bili prava holivudska priča. Prošli su kvalifikacije nakon ponovljenog meča sa Blitom, a zatim su redom pobeđivali Oldam, Farnboro i Koventri pre nego što je stigao meč sa Šefild junajtedom u četvrtom kolu.



I bili su tako blizu da prođu dalje nakon utakmice koja je bila sve ono što želimo od FA Kupa, ali je Šefild junajted u nadoknadi došao do izjdnačenja (3:3) nakon čega je u ponovljenoj utakmici slavio 3:1 i prošao dalje. Ukuono sedam mečeva za Reksam ove sezone u FA Kupu.

U ponedeljak uveče su odigrali meč 42. kola Nacionalne lige. I to kakav meč“ Derbi kola sa Nots Kauntijem sa kojim se bore za direktan plasman u Ligu 2 i povratak u profesionalni fudbal.



Jedno mesto vodi direktno u viši rang, drugo i treće u polufinale plej-ofa u kome su se našli prošle sezone i nisu uspeli da izbore promociju na koju čekaju već 15 godina. Do kraja su ostala još četiri kola.

Pred ovaj meč oba tima su imala po 100 bodova. Reksam je kolo pre kiksnuo na gostovanju Halifaksu gde je poražen 3:1, dok je Nots Kaunti ušao u duel pun samopouzdanja sa tri vezane pobede.

Šokirao je Bostok sve na stadionu u četvrtom minutu nadoknade u prvom poluvremenu kada je Nots Kaunti došao do prednosti.

Mulin je izjednačio u 50, Mendi doneo Reksamu prednost u 69. minutu. Kameron je u 75. pogodio za 2:2, ali je Li samo tri minuta kasnije dao gol za novo vođstvo domaćina.

A onda peti minut nadoknade, sudija pokazuje na belu tačku za goste. Dva minuta kasnije, Ben Foster brani Skotu penal za opšte ludilo i slavlje domaćih.



Ben Foster se vratio iz penzije da bi se vratio u Reksam iz koga je zakoračio u profesionalne vode pre više od 20 godina. I isplatilo se holivudskim vlasnicima što su upravo njega pozvali i uspeli da ga privole na svoju stranu.



Naravno, od ponedeljka uveče društvene mreže su preplavljene pričama o Reksamu. Rajan Rejnolds koji je od kupovine Reksama postao zapravo jedan od najvećih zaluđenika za fudbal ponovo je briljirao, njegov kolega i suvlasnik kluba Rob Mekelneni polako dolazi u istu fazu.



Jedno mora da im se prizna – rade očiglendo dobar posao u klubu i oko kluba. A o tome šta rade i kako rade na društvenim mrežama, što u ovo vreme nije ni najmanje nevažna stavka.. Pa o tome možda najbolje govori činjenica da su uspeli da dogovore prijateljsku utakmicu sa Mančester junajtedom u Sjedinjenim Američkim Državama i da istu najave sa ser Aleksom Fergusonom.





BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR