Glas Javnosti
posta

HOĆE DA OTIMA SVETINJE U IME DPSa, A UEFA VODI ISTRAGU PROTIV NJEGA: Blažu Šaranovića sumnjiče za nameštanje utakmice!

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Fudbalski klub Iskra i njen predsednik Blažo Šaranović, koji je inače, direktor Uprave za imovinu, koja je istureno odjeljenje DPS-a za otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve i član Glavnog odbora DPS-a, su pod istragom UEFE da su namestili utakmicu Prve Telekom Crnogorske lige protiv Petrovca.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila je Fudbalski savez Crne Gore da je utakmica 26. kola Prve Telekom Crnogorske fudbalske lige između Petrovca i Iskre predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost.

Utakmica je odigrana u prošlu nedelju, domaćin je slavio 4:1, a grupica navijača iz Danilovgrada napustila je stadion pod Malim brdom posle 20-ak minuta.

Otvara se pitanje, kako je moguće da Šaranović provede i jedan jedini minut na bilo kojoj funkciji u državi, bilo sportskoj bilo političkoj, nakon optužbi koje stižu od UEFE. Moralno bi bilo, da podnese ostavke na sve funkcije do okončanja istrage. Ako to ne uradi, baca se svetlo sumnje da bi upravo ovom istragom, Šaranović mogao biti pritisnut u obračunu režima i SPC, a u korist svoje partije čiji je visoki funkcioner.

Podsetimo, Šaranović je početkom godine izjavio da “pošto je Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica stupio na snagu 8. januara, shodno našim obavezama, 27. januara uputili smo dopis Upravi za nekretnine da dostave dokumentaciju o upisima svih verskih zajednica”.

(Izvor: Borba.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR