Glas Javnosti

Haland oborio rekord Premijer lige

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Napadač Mančester sitija Eling Braut Haland ispisao je istoriju Premijer lige u pobedi nad Vest Hemom (3:0), gde je postigao drugi gol za svoj tim, što je njegov ukupno 35. pogodak ove sezone, čime je nadmašio Alana Širera i Endija Kola.

Čuvena latinska izreka „Veni, vidi, vici“, dođoh, videh, pobedih, u Halandovom slučaju mogla bi da glasi: dođoh, videh, oborih rekord.

Za ubojitog Norvežanina ne postoje granice i jasno je da će ukoliko nastavi ovim tempom, oboriti brojne rekorde, da je ovo tek početak.

Jer, kako drugačije opisati apsolutnu dominaciju Sitija i Halanda koji i dalje pretenduju za osvajanje čuvenog het-trika, što podrazumeva trofej Premijer lige, Lige šampiona i Kupa Engleske.



Istorija je na Etihadu ispisana u 70. minutu kada je Holand rutinski matirao Fabijanskog, čime je stigao do rekordnog 35. gola u engleskom prvenstvu i to u svojoj debitantskoj sezoni. Na taj način otišli su u zaborav prethodni rekordi u vlasništvu Alana Širera, zvezde Njukasla i Endija Kola.

„Ovo je poseban trenutak i posebna noć. Lep je osećaj, kao i svaki put kada postignem gol. Takođe, svi znamo da je moguće da osvojimo tri trofeja, ali ne smemo još da razmišljamo o finalu FA Kupa jer za tri dana igramo protiv Lidsa“, rekao je novi rekorder Premijer lige po broju postignutih golova Erling Haland.


Impresivne su brojke koje iza sebe ima Haland koji je na prethodnih šest utakmica na stadionu Etihad postigao čak 13 pogodaka, dok je pomenutih 35 postigao na 31 meču.

Impresivan je Norvežanin i u Ligi šampiona, gde će Siti u polufinalu udariti na Real Madrid. Holand je na osam utakmica tresao mrežu čak 12 puta i prvi je strelac trenutno elitnog takmičenja.



Holand je po završetku susret protrčao kroz špalir koji su napravili fudbaleri i stručni štab Mančester sitija, i na taj način mu je odato priznanje za sve što je uradio.

„Bio je lep osećaj, ali je malo i bolelo, s obzirom na to da su me svi udarali po leđima“, stigao je i da se našali Haland, dok je Gvardiola poručio:

„Neverovatno je koliko golova je postigao i kako nam pomaže da pobeđujemo. Ceo tim je zadovoljan zbog njega. On je jedinstvena ličnost, sjajan igrač, a i kao osoba je poseban. Zaslužio je špalir zbog neverovatnog dostignuća“, rekao je Pep.

Siti je na prethodnih devet utakmica u Premijer ligi upisao isto toliko pobeda i prestigao je Arsenal na vrhu tabele, s bodom prednosti i utakmicom manje.


Inače, Siti je pod trenerskom palicom Pepa Gvardiole od 2016. godine postigao impresivnih 1.000 golova na 404 utakmice u svim takmičenjima. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR