Glas Javnosti

GVARDIOLA: Mančester Siti je nevin dok se ne dokaže krivica

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pep Gvardiola uveren u nevinost Mančester sitija

Mančester siti je nevin dok se ne dokaže krivica po više od 100 optužbi za kršenje finansijskih pravila Premijer lige, rekao je u petak menadžer Pep Gvardiola.

Evertonu je prošle nedelje uručen neviđeni odbitak od 10 poena zbog kršenja pravila o profitabilnosti i održivosti (PSR). Šampion Siti vodi na tabeli jedan bod od Liverpula, kome su domaćini u subotu, i Arsenala.


„Zašto da ne verujem (mi smo nevini)?“ rekao je Gvardiola novinarima u petak. "Na advokatima je da iznesu odbranu pred sudijom. Čekamo i nakon suđenja prihvatamo sve odluke."


Evertonova kazna izazvala je negodovanje pristalica timova širom lige koji žele da se Siti suoči sa sličnom kaznom.

"Neću reći ni reč o Evertonu jer ne znam realnost onoga što se dogodilo. To su dva potpuno različita slučaja", rekao je Gvardiola.

"Znam da ljudi govore: Zašto Siti ne ode na Konferenciju (Nacionalna liga i najniža divizija engleske fudbalske piramide). ​​Ali sačekajmo. To su dva različita slučaja, to nije isto. Jedan od njih je drugačiji , to je komplikovanije."


Gvardiola, koji je doveo Siti do prve titule Lige šampiona prošle sezone i postao druga engleska ekipa posle Mančester junajteda koja je osvojila trofej, upitan je da li bi dao otkaz ako bi oni bili degradirani.


"Vi me ispitujete kao da smo kažnjeni. Trenutno smo nevini", rekao je Španac. „Postoje veće šanse da ostanem ako budemo u Ligi jedan nego ako osvojimo Ligu šampiona.

Glas javnosti  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR