Glas Javnosti

Grci uvode aplikaciju za identifikaciju navijača

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Grčka uvodi posebnu aplikaciju kao meru za suzbijanje nasilja u sportu

Fudbalski navijači u Grčkoj moraće ubuduće da koriste državnu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima da bi kupili ulaznice za utakmice.

To je jedna od mera za suzbijanje nasilja u sportu koje je primoralo fudbalske klubove da zatvore stadione za navijače na dva meseca, do 12. februara. To je naređeno pošto je prošlog meseca umro policajac koji je tokom navijačkih nereda u Atini pogođen bakljom.


Grčki ministar sporta Janis Vrucis trebalo bi da danas u Skupštini Grčke predstavi detalje novih pravila prodaje ulaznica.

Druge mere koje planira Vlada su mandatna zabrana dolaska konkretnih navijača posle nasilnih incidenata, obavezno postavljanje kamera za nadzor na stadionima i nacionalni registar članova klubova fudbalskih navijača.


- Do sada nismo uspeli da uradimo ono što je očigledano - da identifikujemo ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno proveriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion - rekao je ministar za državnu televiziju tokom vikenda.


Vladini zvaničnici kažu da će novi sistem ulaznica ličiti na elektronske karte za ukrcavanje koje se koriste na aerodromima.

Državna digitalna ID aplikacija za mobilne telefone radi u Grčkoj od 2022. godine.


Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR