Glas Javnosti

GOLGETERU PRETI SUSPENZIJA: Kladio se na mečeve, što je fudbalerima u Premijer ligi strogo zabranjeno

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaler Brentforda Ajvan Toni nalazi se pred višemesečnom suspenzijom zbog klađenja, pošto je pred sudom priznao da je to činio, što je u suprotnosti sa pravilima koje imaju fudbaleri u Premijer ligi.

Pre nekoliko meseci je strelac 14 golova ove sezone optužen da je uplaćivao novac na takmičenja u kojima je igrao, a ukupno 260 puta na fudbalske mečeve. Zbog toga je ispao iz konkurencije za Mundijal u Kataru, a sada bi mogao da bude suspendovan čak pola godine, koliko iznosi najrigoroznija zaprećena kazna koja je u opticaju. 



Kako se Brentford nalazi daleko, na 14 bodova od opasne zone, ali i na šest od mesta koje vodi u Evropi, jasno je da kakav god epilog bude svakako neće u velikoj meri uticati na konačni plasman i status kluba. Sa jedne strane bi klubu odgovaralo da igrač što pre "odradi" kaznu, kako ne bi eventualno bili ugroženi njegovi nastupi sledeće sezone. 

Nekadašnji omladinac Njukasla je u Brentford stigao za manje od šest miliona evra iz Piterboroa i za kratko vreme je postao jedan od najbitnijih igrača u timu. Kakav će njegov status biti nakon što se čitava situacija okonča, ostaje da se vidi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR