Glas Javnosti

FUDBALSKA POSLASTICA: Da li će Englezi zaustaviti Mbapea ili će Galski petlovi požnjeti još jednu pobedu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Veliki derbi Engleske i Francuske obeležiće četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, a posebna pažnja Gordi albiona biće usmerena ka najboljem igraču Galskih petlova Kilijanu Mbapeu.

Obzirom na partije koje pruža u Kataru, Englezi će imati velikih problema sa napadačem Pari Sen Žermena. 

Ipak, deluje da imaju adekvatan plan.


Uradiće isto ono što je Čelsi učinio u sezoni 2011/12. protiv Barselone kako bi zaustavio Lionela Mesija. Namera je da se stavi brzonogi krilni igrač na strani gde se Mbape nalazi i time ga natera da se „troši“ u defanzivnim zadacima.

Inicijator takve ideje je Stiv Holand, jedan od pomoćnika Gareta Saugtejta i čovek koji je bio u Čelsiju u pomenutom dvomeču sa Barsom.

Tada su Plavi bili uspešni. U prvoj utakmici slavili su sa 1:0, pa u revanšu igrali nerešeno 2:2 i prošli dalje. Na kraju su osvojili Ligu šampiona trijumfom protiv Bajerna u finalu.


- Postoji mali broj igrača na planeti kojima morate da posvetite posebnu pažnju. Mesi je jedan od njih, bio je i tada, ali je i dalje taj tip igrača. U tu kategoriju spada i Mbape. Moramo da sprečimo situacije u kojima će imati previše prostora, znamo svi koliko je brz i šta sve ume. Naravno, moramo u isto vreme da pronađemo balans i da nađemo način između toga kako da zaustavimo Mbapea i da u isto vreme koristimo mane Francuza - rekao je Holand, a prenosi britanski "Miror".

Hoće li isto proći i Englezima, saznaćemo u subotu uveče. Okršaj Engleska - Francuska na programu tog dana od 20 časova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR