Glas Javnosti

FUDBALSKA PEPELJUGA: Neverovatna priča mladog fudbalera od koje se ni HOLIVUDSKI FILM ne bi postideo

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nova zvezda Liverpula Darvin Nunjes imao je izuzetno težak put do uspeha. Životna priča mladog napadača idealna je za scenario nekog holivudskog blokbastera.

Darvin Gabriel Nunjes Riberiro rođen je 24. juna 1999. godine u Urugvaju.

On je odrastao u najsiromašnijem delu Artigasa. Mama Silvija Ribeiro skupljala je flaše po ulicama Atigasa i prodavala i, a otac Bibian Nunjes radio je na građevini i jako malo je zarađivao.



Nisu imali novca ni za osnovne potrebe, pa je mali Darvin često odlazio u krevet praznog stomaka.

"Da, dešavalo se da legnem gladan, ali mnogo češće je moja majka išla u krevet praznog stomaka. Bilo joj je bitno da moj brat ne budemo gladni. Mama je često odlazila na spavanja, a da pre toga ne večera sa nama. Nikada neću zaboraviti odakle sam došao", rekao je u jednom intervjuu Nunjes.

Darvin je u školu najčešće išao bez užine, jer mama i tata nisu mogli da mu prijušte lagan obrok, pa su prijatelji iz škole često delili hranu sa njim. Neretko je jeo samo jednom dnevno!

Nunjes je u fudbalu video izlaz. Zakleo se da će se ostvariti u ovom sportu i tako poboljšati životni standard svoje porodice.

"Ako nastavim vredno da radim, uspeću i tako ću se odužiti roditeljima koju su učinili sve za mene kada nisam imao ni kopačke za fudbal", rekao je još u detinjstvu Nunjes.

Puno mu je pomogao njegov prvi trener i mentor, koji ga je naučio da igra fudbal i pomagao je njegovoj porodici. Nažalost, rano je preminuo, pa je Darvin sve golove posvećivao upravo njemu.

"Gol posvećujem prijatelju koji će mi uvek biti u srcu. Imao sam šest godina kada me je naučio da igram fudbal. Dao je mojoj mami posao, uvek je pazio na moju porodicu", rekao je jednom prilikom Darvin.

Karijeru je počeo u La Luzu, zatim je prešao u San Migel de Artigas, pa u Penjarol iz Montevidea 2013. Nažalost, nije uspeo da se izbori za mesto u Penjarolu, pa je usledio povratak u Artigas. Godinu dana kasnije ponovo je otišao u Montevideo, dogurao do prvog tima i pokazao svoj raskošan talentat.

Na leto 2019. godine potpisao je za Almeriju, a godinu dana kasnije usledila je selidba u Benfiku. U dresu Orlova na 28 utakmica postigao je 26 golova i dobio je šestogodišnji ugovor od Liverpula nakon transfera vrednog oko 100 miliona evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR