Glas Javnosti

FK Crvena Zvezda će pripreme za sezonu 2020.-2021. i kvalifikacije za LŠ najverovatnije obaviti na u Srbiji

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Zbog korona Virusa crveno-beli ne planiraju da putuju u neku od ranijih baza u inostranstvu

Fudbaleri Crvene Zvezde su na pragu da osvoje novu, 31. titulu šampiona, treću uzastopnu, pošto im je u poslednja četiri kola dovoljno da ostvare jednu pobedu.

Crveno-beli imaju prednost od 11 bodova u odnosu na drugoplasirani Partizan, a s obzirom da će se sezona završiti bez plej-ofa, izabranici trenera Dejana Stankovića verovatno neće imati većih problema da to i ostvari, možda već na prvoj utakmici u nastavku šampionata protiv Rada.

Velika je ambicija Zvezda da dođe do duple krune, prve posle 13 godina. U najmasovnijem klupskom takmičenju na Marakanu je trofej stigao još davne 2012. 

Stanković je najavio da će njegovi igrači održati visok takmičarski ritam sve do 24. juna i finala Kupa Srbije, a potom će igrači dobiti oko deset do najviše 15 dana odmora. Plan u najtrofejnijem srpskom klubu je da pripreme za narednu sezonu počnu 6. ili najkasnije do 10. jula.

Obzirom da se plej-of neće igrati, Dejanu Stanković se otvara prostor da sprovede mesec dana bazičnih priprema pred evropske izazove.

Biće to period kad će se graditi nova igra i stvarati podloga za sve što će potom da očekuje tim u maratonskoj sezoni.

Prema sadašnjem planu UEFA, kvalifikacije za Ligu šampiona počeće krajem jula, dok bi srpski prvak startovao od drugog kola 11. avgusta.

Kompletne pripreme će najverovatnije biti obavljene u Srbiji, jer odlazak u srećnu bazu u Austriji, Vindišgarsten, trenutno nije opcija zbog restrikcija putovanja usled posledica korona virusa. 

Plan je da se letnje pripreme odrade na Divčibarama, a postoji mogućnost i da se jedan deo odradi na Zlatiboru, gde bi bio veći izbor rivala za kontrolne utakmice. 

Do tada se očekuje i da Crvena zvezda dovede pojačanja u odbrani i napadu, gde su deficitarni, a pikovi su defanzivac Arisa Lindzi Rouz i napadač Famalikaa Anderson Silva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR