Glas Javnosti

FIFA REVOLUCIJA: Sve manje efektivne igre na terenu, utakmice se skraćuju na 60 minuta?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Jedan od istaknutijih engleskih sudija, Mark Klatenburg najavio je revolucionarne promene u svetu fudbala od strane FIFA.

Naime, fudbalski meč traje 90 minuta, a zbog prekida i čestih faulova je sve manje igre, za šta sudije nemaju rešenje. Prema rečima ovog sudije, tome bi moglo da se stane na put i to tako što bi utakmice trajale 60 minuta, a vreme bi se zaustavljalo po potrebi.

- Treneri su mi svašta govorili nakon utakmice jer sam dodao dva minuta, a ne tri. Igrači su se bunili, a navijači su me nazivali svakakvim imenima. Kao da je tih 60 sekundi krivo što nisu postigli rezultat kakav su želeli. Mi sudije znamo da je sudijska nadoknada sporna tema. Ekipa koja vodi želi je što manje, a ekipa koja gubi što više. 


- Mislim da postoji rešenje za sve to, a to su utakmice od 60 minuta sa zaustavljanjem vremena. Tu ideju Pijerluiđi Kolina, FIFA i IFAB trenutno razmatraju. Funkcioniše u košarci, moglo bi funkcionisati i u fudbalu - rekao je engleski sudija, a preneo b92.net.

Najvažnija stavka bilo bi zaustavljanje vremena prilikom prekida, kako bi aktivna igra trajala duže i da ne bi dolazilo do problema oko nadoknade vremena.

- Vreme bi se zaustavljalo kada lopta izađe iz igre ili, na primer, kada povreda prouzrokuje pauzu. Isto tako i kada sudija dodeljuje žuti karton ili upozorava nekog. Tako bi svaka utakmica trajala jednako i ne bi bilo ovih kontroverzi - zaključio je Klatenburg.

On je izjavio je da u Premijer ligi imaju 55 minuta aktivnog igranja, što dodatno ide u prilog potencijalnoj reformi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR