Glas Javnosti

FANTASTIČNI MEČEVI! ​Ajaks i Real Madrid dominirali, MESI doneo POBEDU PSŽ-u protiv LAJPCIGA, Liverpul savladao ekipu Atletika!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u Madridu ekipu Atletika sa 3:2, u utakmici trećeg kola Grupe B Lige šampiona.

Liverpul je poveo sa 2:0 golovima Mohameda Salaha u osmom i Nabija Keite u 13. minutu, a Atletiko je izjednačio preko Antoana Grizmana, u 20. i 34. minutu. Pobedu ekipi Jirgena Klopa doneo je Salah pogotkom sa penala u 76. minutu.

 "Redsi" su poveli u osmom minutu golom Salaha koji je predriblao nekoliko igrača Atletika i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Pet minuta kasnije odbijena lopta je stigla do Keite na ivici šesnaesterca koji je bez oklevanja šutirao iz prve i primirao Oblaka da ponovo vadi loptu iz mreže.

Atletiko se, ipak, brzo vratio u meč. Koke je u 21. minutu šutirao, a loptu je gol skrenuo Grizman, koji je 14 minuta kasnije prošao kroz odbranu i preciznim šutem savlado Alisona i izjednačio na 2:2.

Francuz je na početku drugog poluvremena postao tragičar, pošto je u 52. minutu dobio direktan crveni karton pošto je nogom u glavu udario Roberta Firmina.

Nakon toga nije bilo velikih uzbudjenja sve do 76. minuta kada je Mario Ermoso skrivio penal i omogućio Salahu da donese vodjstvo Liverpulu.

Nekoliko minuta kasnije sudija Danijel Zibert je pokazao na belu tačku i na drugoj strani pošto je Diogo Žota oborio Hosea Himesena, ali je posle konsultacije sa VAR-om promenio odluku.

 

Liverpul je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova, dok je Atletiko drugi sa četiri, koliko ima i Porto koji je večeras na svom terenu pobedio Milan sa 1:0 golom Luisa Dijasa u 65. minutu.

Milan je poslednji na tabeli bez bodova. U narednom kolu, Liverpul će dočekati Atletiko, a Porto gostuje Milanu.

Fudbaleri Real Madrida ubedljivo su savladali Šahtjor na gostovanju rezultatom 5:0, u trećem kolu grupe D. Izabranici Karla Ančelotija zaboravili su neprijatan poraz od Šerifa u prošloj rundi i naprosto pregazili ukrajinsku ekipu.

Nakon prvih 45 minuta nije delovalo da bi moglo da dođe do ovakvog epiloga – i rezultata. Jedini pogodak, tačnije autogol Krivcova, viđen je u 37. minutu.

Real je u nastavku priredio blickrig u periodu od 51. do 65. minuta, kada je centralna figura bio Vinisijus. On je najpre postigao dva gola, da bi potom i asistirao Rodrigu. Konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Karim Benzema.

Real se ovom pobedom izjednačio na čelu tabele sa Šerifom, dok je Šahtjor ostao na začelju sa jednim osvojenim bodom.U drugom meču ove grupe, Inter, koji je bio pod imperativom trijumfa, savladao je Šerif – 3:1.

 

Nerazurima nije bilo lako. Poveli su preko Džeka u 34, da bi Til izjednačio u 52. minutu. Novo iznenađenje sprečili su Vidal i De Fraj u narednih petnaestak minuta i tako doneli prvu pobedu šampionu Italije u eliti ove sezone.

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Lajpcig 3:2 (1:1), u meču trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Bila je to sjajna utakmica na "Parku prinčeva", koja je obilovala golovima i preokretima. PSŽ je sada prvi u svojoj grupi sa sedam osvojenih bodova, dok je Lajpcig poslednji u grupi A bez osvojenog boda.

 

Meč su obeležili dvostruki strelac Lionel Mesi i strelac prvog, asistent kod drugog gola i čovek koji je iznudio penal za treći gol – Kilijan Mbape.

Prvu šansu imao je Lanijer u četvrtom minutu, kada je gađao u donji desni ugao, ali mu je šut odlično odbranio Kejlor Navas. Navas se istakao i odbranom u sedmom minutu, kada je odbranio udarac glavom Andrea Silve, da bi PSŽ dva minuta kasnije poveo.

Mbape je istrčao kontru i u 9. minutu pogodio donji levi ugao za 1:0. Izjednačenje je u 28. minutu doneo Andre Silva.

Ispratio je dobru loptu koju je sa leve strane poslao Anhelinjo na drugu stativu i pogodio za 1:1. Preokret je doneo Mukijele u 57. minutu.

Ponovo je Anhelinjo bio asistent. Poslao je perfektnu loptu na peterac i Mukijele je sa pet metara zakucao u mrežu. I onda na scenu stupa Lionel Mesi.

 

Mbape je ukrao loptu, sa desne strane proigrao Mesija, koji sa 10 metara u 67. minutu donosi izjednačenje. U 74. minutu, Mesi pogađa za potpuni preokret. Srušen je Mbape u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku.

Mesi je "panenkom" matirao golmana i pogodio za 3:2. To je bio konačan rezultat ovog meča.

Mogao je PSŽ i ubedljivije da slavi, ali je Mbape promašio penal u 94. minutu. Mesi mu je dao da izvede penal, iako je mogao da upiše het-trik.

Rezultati mečeva:

Ajaks - Dortmund 4:0

Inter - Šerif 3:1

Šahtjor - Real Madrid 0:5

PSŽ - Lajpcig 3:2

Porto - Milan 1:0

Atletiko Madrid - Liverpul 2:3

(Glas javnosti/Kurir sport)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR