Glas Javnosti

Englezi nemaju rešenje za Benzemu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Real Madrid je u sredu dočekao Čelsi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona i kladioničarski rečeno kvota da će Karim Benzema zatresti mrežu bila je žargonski rečeno - simboličnih "1,05". Naravno, sve to izrečeno sa razlogom, jer je Francuz već u 21. minutu ubacio loptu iza leđa Kepe, što mu je bio 11. gol protiv engleskih klubova u Ligi šampiona samo u poslednjih godinu dana!

Iako nije postigao nijedan gol u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone, magični Francuz je već od duela sa Liverpulom na "Enfildu" nagovestio da je na putu da ponovi prošlosezonski podvig kada je u sve tri runde završne faze bio strelac. Real je i prošle godine put do finala vodio preko Čelsija i Mančester sitija, a vodiće ih izvesno i ove. 

Prošle sezone je Čelsi izbacio u četvrtfinalu uz četiri pogotka, jedan manje je postigao protiv Sitija u polufinalu. Preskočio je Liverpul u finalu jer je gol odluke bio delo Visijusa Žuniora, a sve je nadoknadio pre mesec dana.


Razbio je pre mesec dana "Enfild" sa dva pogotka, rešio je i meč kod kuće, a sinoć je isporučio prvi pogodak za Real protiv Čelsija. Ako Madriđani na "Stamford bridžu" sačuvaju prednost od 2:0, u polufinalu će ih izvesno čekati Mančester siti, koji u Minhen nosi veliku prednost od 3:0. 

Ako je verovati tradiciji, Francuz vrlo lako može ponoviti podvig od prošle sezone Lige šampiona, a ako bi kojim slučajem rešio i finale, postao bi živa legenda ovog takmičenja u kome vladaju Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. 



Benzema će na "Stamfordu" odigrati 150. utakmicu u Ligi šampiona, a ako postigne jedan gol izjednačio bi se sa Robertom Levandovskim na trećem mestu večne liste strelaca. Postigli bi po 91 pogodak. Mesi je na 129 golova (163 meča), a Kristijano Ronaldo je postigao 140 pogodaka na 183 susreta.

Benzemima "kopi pejst" sezona traje, videćemo samo hoće li stići do Istanbula i ispisati istoriju na isti način kao u Parizu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR