Glas Javnosti

ЏОРЏ КЛУНИ КУПУЈЕ КЛУБ КОЈИ ЈЕ ИГРАО ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА!

Fudbal
Autor: Блиц

Чувени холивудски глумац Џорд Клуни, који је својевремено добио два Оскара, један за споредну улогу у "Сиријани" (2005), а потом и као ко-продуцент најбољег филма 2012, "Арго", решио је да уђе у свет фудбала.


Наиме, како јавља шпански "Ас", америчка фирма у којој је он један од главних деоничара - жели да купи ФК Малагу, клуб који је 2012/2013 играо четвртфинале Лиге шампиона, а десет сезона ранијe четвртфинале Лиге Европе.

Тренутно је Малага у већинском власништву Абдулаха Ал-Танија, који би хтео да заради 100 милиона евра од продаје, али Клуни и његова компанија не желе да толико плате већ "значајно више од 36 милиона колико је Ал-Тани дао када је преузимао Малагу, не баш и сто милиона".

Председник Удружења малих деоничара, Антонио Агилера, објаснио је за Канал Малага да су разговори у току, и то из следећег разлога:

"Постоји једна веома снажна продукцијска компанија овде у Малаги, која од града жели да на прави 'европски Холивуд'. Већ се ту снимају серије, а почели су да разговарају и о куповини фудбалског клуба. Наравно, не желе да плате онолико колико Ал-Тани тражи, али пошто јесу заинтересовани, он их је у петак звао и обавестио да је спреман да преговара", рекао је Агилера.

Како "Ас" сазнаје, америчка компанија ће, уколико успе да купи Малагу, 24-часовно пратити живот у клубу. "Биће то нешто налик Трумановом шоу", најављује "фудбалску револуцију" шпански лист, додајући и следеће:

"Међутим, неће то бити лако изводиво, јер је Малага тренутно у стечају, а постоје и власнички спорови (око ФК Малага) између Ал-Танија и једног хотелског ланца. А и да би Ал-Тани продао клуб, мора да најпре плати 5,5 милиона евра колико је суд наложио да учини ако се одрекне власништва, а отприлике толико износи и његов лични дуг", наводи "Ас".

Малага је тренутно у другој лиги Шпаније, у којој заузима 14. место са само осам победа, 13 ремија и осам пораза после 29 одиграних кола.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR